Extra koopavonden en gespreid winkelen

Foto: © Pixabay.

Het afgelopen weekend was het in veel binnensteden te druk. De winkelstraten van Venlo konden de aanloop van consumenten echter goed aan.

Volgens Erik Manders van ondernemersvereniging Venlostad.com was het gezellig druk: “Ik ben een paar keer door het centrum gelopen en was blij te zien dat er goed werd ingekocht voor de feestdagen.” Marcel Tabbers van Venlo Partners vult aan: “Bezoekers van de stad hielden zich goed aan de regels en de veiligheid kwam nergens in het geding.” Om de gezelligheid te waarborgen moedigen beide heren consumenten aan hun aankopen zoveel mogelijk doordeweeks te doen.

Om klanten meer ruimte te geven voor hun aankopen zijn veel winkels komende donderdag- en vrijdagavond tot 20:00u open.

Voorbereid op de feestdagen
Voor de retailsector is de decembermaand traditioneel de drukste tijd van het jaar. In coronatijd brengt dit extra uitdagingen met zich mee om enerzijds de veiligheid van publiek en personeel te waarborgen en anderzijds te voorkomen dat de consument niet alleen online inkoopt. Erik Manders: “Zeker nu is het belangrijk dat consumenten zoveel mogelijk lokaal hun inkopen doen. De Venlose ondernemers hebben al veel te lijden gehad onder dit vreselijke virus. Als we de binnenstad op peil willen houden, moet de Venlonaar zoveel mogelijk lokaal shoppen.” Marcel Tabbers: ”En als iemand echt niet de stad in kan of wil, kun je bij de meeste bedrijven online terecht, of je belt ze gewoon even op, dan wordt het thuisbezorgd. De ondernemers doen er alles aan om hun klanten te helpen.”

Reacties