[Zakelijk] Nieuwe subsidieregeling voor ondernemers: Baangerelateerde Investeringskorting

Foto: © Jadmin Roermond.

Om investeringen te blijven stimuleren ondanks coronatijd, komt er – als het aan het kabinet ligt – volgend jaar een nieuwe, tijdelijke (tot eind 2022) subsidieregeling: de Baangerelateerde Investeringskorting (BIK).

Tot 5 oktober waren alleen de hoofdlijnen van deze nieuwe regeling bekend. Maar inmiddels is er meer informatie over de omvang en werking van de regeling. Als u per bedrijfsmiddel minimaal € 1.500 investeert en minimaal € 20.000 per aanvraag, kunt u een investeringskorting krijgen. Deze korting kunt u verrekenen met de af te dragen loonheffing.

De hoogte van de korting hangt af van de omvang van het investeringsbedrag

• bij investeringen tot en met € 5 miljoen per kalenderjaar bedraagt de korting 3% van het investeringsbedrag;
• bij investeringen boven € 5 miljoen bedraagt de korting 2,44% van het investeringsbedrag boven de € 5 miljoen.

De regeling is van toepassing op investeringen in bedrijfsmiddelen waarvan de investeringsverplichtingen op of na 1 oktober 2020 zijn aangegaan. De investeringen moeten tussen 1 januari 2021 en 31 december 2022 volledig zijn betaald en daarna binnen zes maanden in gebruik zijn genomen.

Meer weten over de BIK-regeling of heeft u als ondernemer hulp nodig, schroom dan niet om contact op te nemen met Jadmin – Een allround administratiekantoor voor mkb’ers en kleine bedrijven. Zij staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u verder te helpen. Maak nu een afspraak of bel: 077 75 04 592.

Reacties