Duurzame deelauto Venlose binnenstad

Foto: Van links naar rechts: Jos Lamers (Banketbakkerij Lamers), Arno Hendericks (Café Central), Frits Dirkse (Snoepwinkel Truuske).

Ondernemers in de Venlose binnenstad kunnen vanaf vandaag gebruik maken van een elektrische deelauto. Banketbakkerij Lamers en pakketservice MBE gaan de deelauto inzetten voor hun dagelijkse leveringen en ook andere binnenstadsondernemers hebben hun interesse al uitgesproken.

De service – een initiatief van EAZER en SHAREuregio Unplug&Go – moet bijdragen aan duurzame mobiliteit in de Euregio.

SHAREeuregio Unplug&Co
Twee jaar geleden sloegen de steden Venlo en Roermond, Kreis Viersen en Mönchengladbach de handen ineen om een duurzaam en grensoverschrijdend e-car en e-bikesharingsysteem te realiseren. Het doel van het project is dat gebruikers in de gehele euregio rijn-maas-noord probleemloos en grensoverschrijdend met elkaar elektrische auto’s en fietsen kunnen delen en laden. Het eerste Venlose elektrische deelvoertuig wordt ingezet in de Venlose binnenstad.

Jos Lamers van Banketbakkerij Lamers ”Ik zocht al een tijdje naar een duurzame oplossing voor mijn bezorgingen. Wij zijn vooral ’s morgens onderweg en het zijn allemaal korte afstanden. Een elektrische deelauto is dan ideaal. Ik ben blij dat Freek Boele van EAZER zo hard aan deze oplossing heeft getrokken en dat we nu van start kunnen. De rest volgt wel, daar ben ik van overtuigd.”

Freek Boele ”Ik doe in heel Nederland projecten rondom duurzaamheid en mobiliteit. Omdat ik zelf in Hout-Blerick woon, vond ik het natuurlijk belangrijk dat er ook in mijn eigen stad iets van de grond kwam. Samen met de gemeente Venlo, Venlo Partners en Venlostad.com zijn we met ondernemers uit de binnenstad aan de slag gegaan om te komen tot een werkbaar model. Dat we nu van start kunnen, is een belangrijke eerste stap.”

Reacties