Geen vergunning voor SPIJS! Foodfestival

Foto: © SPIJS!

Gemeente Venlo geeft toch geen vergunning af voor SPIJS! Foodfestival op 27 september aanstaande. Ondanks dat de organisatie een afgeslankte vorm in coronaproofsetting voorstelde. Het laatste voorstel welke besproken werd is deze week definitief van tafel geveegd.

Het behield een foodfestival verspreid over circa tien locaties, binnen de pollerzone van de Venlose binnenstad, in. Een cirkelmodel welke de hoofdassen van de binnenstad zouden ontzien en ontlasten. Per positie werd voorgesteld of er één of twee foodtrucks plaats konden nemen, met een maximum van twee eettafels en acht zitplaatsen per locatie. Daarnaast zou iedere positie afgebakend worden met dranghekken en voorzien worden van diverse coronamaatregelen. Eveneens zou er geen verkoop van alcoholische dranken plaatsvinden en geen livemuziek gespeeld worden.

Op deze wijze zou de concentratie van een hoeveelheid mensen verspreid worden over de hele binnenstad i.p.v. één festivalgebied en uitbundig gedrag niet gestimuleerd worden, geheel conform eerdere wensen van Gemeente Venlo.

SPIJS! Foodfestival is vooral teleurgesteld in het genomen besluit. “Uiteraard hebben ook wij oog voor de huidige situatie, wij willen geen voeding geven aan oplopende coronacijfers. Een tweespaltsgedachte. Ook proeven wij de behoefte onder de mensen voor vertier en we hadden graag in die vraag op creatieve wijze voorzien” aldus voorzitter Toine Schreinemachers.

Het besluit komt hard binnen in de organisatie. De hele zomer werden extra activiteiten ontplooid richting aanstaande festivaldag. “Het is zoals het is, zonder vergunning kunnen we helemaal niets. Er is ons meegedeeld dat er in de Venlose binnenstad voorlopig geen plaats is voor SPIJS! Foodfestival, in welke vorm dan ook. Er rest ons niets verder dan dit uiteindelijke besluit bitter te slikken en de handdoek weer op te nemen voor editie 2021”.

Een mogelijke verplaatsing naar een buitenterrein is voor de organisatie helaas niet meer te realiseren. Het tijdbestek tot de geplande datum is té kort om alles in goede banen te leiden. Een verdere programmering in 2020 wordt nog besproken.

Reacties