Sodeju wat een leuk Venloos spel!

Foto: ©Nina Bellen.

Tijdens de corona heeft Nina Bellen niet stilgezeten. Ze heeft een bedrijf in de organisatie van groepsactiviteiten in Venlo en omgeving. Normaal zou ze de drukste periode van het jaar tegemoet gaan, maar door corona was het nu een lege agenda waar ze naar mocht kijken. Veel mensen begonnen aan puzzels en deden gezelschapspellen, ook Nina deed hieraan mee. Tot ze ‘uitgespeeld’ was zich bedacht dat ze nu weet hoe ze grondstoffen ruilt, hotels bouwt op bekende straten in Nederland maar geen nieuwe kennis had opgedaan. Reden voor Nina om daar verandering in te brengen.

Een onderzoekje naar de mogelijkheden vooral met het uitganspunt ‘wat vind ik zelf leuk en toch interessant’ is ze aan de slag gegaan. Zo werd ‘Sodeju’ geboren.

Sodeju spel
Het spel is het leukste met 3 of meer personen, maar kan op 100 verschillende manieren gespeeld worden, omdat de rondes ook afzonderlijk van elkaar gespeeld kunnen worden. In de speluitleg wordt 1 spelmanier uitgelegd. Maar Nina zegt ‘speel het vooral op een manier waarop je zelf het leuk vindt om te spelen.’ Het is een spel dat ondersteunt in het hebben van vooral een gezellige avond.
Het spel bestaat uit 4 rondes. Bij elke ronde zijn er punten te verdienen, degene die de meeste punten heeft als het spel stop heeft gewonnen.
Ronde 1; Lanterfanter. Weet jij de betekenis van het Venloos woord? We zullen het ontdekken in deze ronde.
Ronde 2: Gepeupel. Weet jij welke Venlonaar hier omschreven wordt?
Ronde 3 : Sapperloot. Wat weet jij van….?
Ronde 4: Nondeknetter. Weet jij het juiste antwoord of bluf je?

Cadeau
Je buurvrouw in het zonnetje zetten, je medewerkers bedanken voor het harde werk dat ze toch iedere keer leveren, cadeautje voor iemand anders of gewoon voor jezelf. Voor en prijsje van € 19,95 kan het gekocht worden bij verschillende verkooppunten in Venlo.

Reacties