Van barista naar franchiseondernemer

Foto: Van barista naar franchiseondernemer.

Venlo – Een passie voor koffie en de droom van een eigen onderneming. Dat is wat Micha Schwachöfer uit Venlo (37 jaar) bewoog om te starten als franchise-ondernemer van Fortune Coffee in Venlo. In maart is Schwachöfer officieel begonnen. Als voormalig accountmanager in de telecomsector heeft Schwachöfer al veel ervaring opgedaan met relatiebeheer en sales. Dat hij een koffieliefhebber is, blijkt onder andere uit meerdere Barista opleidingen. Hiermee heeft Schwachöfer veel koffiekennis opgebouwd.

Ondernemersgeest
Bij de familie van Micha is het ondernemerschap er met de paplepel ingegoten. Micha is de derde generatie die zelfstandig ondernemer is, want zijn vader en opa zijn hem al voorgegaan. De gedrevenheid heeft hem aangespoord: “Het was een logische stap om ook te beginnen met een eigen bedrijf“, aldus Schwachöfer.

Ons kent ons
Fortune Coffee regio Venlo levert koffie, koffieautomaten en bijbehorende ingrediënten aan bedrijven en verenigingen in de regio. Naast Venlo zijn dit onder andere Horst, Panningen, Grubbenvorst en Reuver. Omdat Schwachöfer zelf uit deze regio komt kent hij de taal en de behoefte van de lokale bedrijven en (sport)verenigingen goed. Schwachöfer: “Onze klanten vinden het prettig dat ze een vast aanspreekpunt hebben voor verkoop, plaatsing, levering en onderhoud. We kunnen hierdoor snel schakelen en ik bouw een persoonlijke relatie op.”

Samen ondernemen
Als franchise-ondernemer bij Fortune Coffee onderneem je samen. Via franchisevergaderingen en themadagen met collega-ondernemers leer je van elkaars ervaring en deel je kennis. Je bouwt niet alleen aan de formule in je eigen regio, maar je kunt ook zitting nemen in commissies om mee te denken op landelijk niveau. Schwachöfer: “In deze tijd sta ik er ook niet alleen voor, want ik krijg hulp vanuit de centrale organisatie bij de bedrijfsvoering en uitvoering van de formule. Het is fijn om daar op terug te vallen.”

 

Reacties