Ouders patiëntje bedanken kinderafdeling Viecuri Venlo

Foto: Ouders patiëntje bedanken kinderafdeling Viecuri Venlo.

Het zoontje van blauwe bessentelers Jaap en Hanneke Dings heeft een chronische nierziekte, waardoor hij regelmatig zorg nodig heeft. Het gezin is daarom vaak te vinden in het ziekenhuis. “Graag willen we op een leuke manier iets terugdoen voor de kinderafdeling van Viecuri Venlo”, zegt moeder Hanneke. Als Simply the Bes (het telerscollectief waar Jaap en Hanneke bij aangesloten zijn) met de campagne ‘Blauw voor jou’ komt, weet het gezin wat hun te doen staat.

“Op 15 juli schenken wij Nederlandse blauwe bessen aan de kinderafdeling van Viecuri Venlo! Enerzijds om ze te bedanken voor de goede zorgen al die jaren, anderzijds om ze te laten genieten van de heerlijke blauwe bessen die wij met liefde telen.”

Bas, het kindje van Jaap en Hanneke Dings, werd geboren met urethakleppen, waardoor zijn urine niet goed het lichaam kan verlaten. “Deze nierziekte is chronisch en behoeft veel verzorging”, legt moeder Hanneke uit. “Daardoor voelt Viecuri Venlo voor ons gezin als een tweede thuis. Wij kennen bijna iedereen op de kinderafdeling en hebben ontzettend goed contact met de behandelend arts. Het ziekenhuis doet er alles aan om ons op ons gemak te laten voelen. Samen maken we er het beste van.”
Bedanken

Jaap en Hanneke lopen al langer rond met het idee om op een leuke manier iets terug te doen voor de medewerkers van de kinderafdeling. “Toen Simply the Bes, het collectief waar ons bedrijf bij is aangesloten, de campagne ‘Blauw voor jou’ lanceerde, viel alles op zijn plek”, aldus vader Jaap. “Simply the Bes wil de consument ondanks de coronamaatregelen, toch laten genieten van de Nederlandse blauwe bes. Ook lichten ze de vele gezondheidsvoordelen toe en creëren ze bewustwording over lokaal eten volgens de seizoenen.” Tijdens de campagne schenken blauwe bessentelers gedurende vier dagen in het seizoen Nederlandse blauwe bessen aan een specifieke maatschappelijke doelgroep. Op woensdag 15 juli is de zorg aan de beurt. “Dat sluit natuurlijk ontzettend goed aan bij onze persoonlijke situatie. Door deel te nemen aan deze campagne kunnen wij de boodschap van Simply the Bes uitdragen én tegelijkertijd de medewerkers van de kinderafdeling van Viecuri Venlo een hard onder de riem steken. Dat hebben ze wel verdiend na de jarenlange goede zorgen voor ons zoontje!”

De familie Dings was op woensdag 15 juli om 11.30 uur op de kinderafdeling van Viecuri Venlo te vinden. De kinderen, met Bas (vandaag 7) trots voorop, delen op dat moment blauwe bessen van eigen bodem uit aan de medewerkers die ze de afgelopen jaren zo goed hebben leren kennen. “Wij gunnen het deze mensen om te genieten van de lekkere en gezonde Nederlandse blauwe bes!”

Simply the Bes
Simply the Bes is een collectief waarin ruim 80% van de Nederlandse blauwe bessentelers is vertegenwoordigt. Het platform heeft als doel de consument kennis te laten maken met de Nederlandse blauwe bes. Enerzijds met de lekkere smaak en veelzijdigheid, anderzijds met de vele gezondheidsvoordelen die het vruchtje heeft. De campagne ‘Blauw voor jou’ is een van de vele activiteiten die het platform voor haar telers organiseert.

Reacties