Dagbesteding, zorg en prachtig gemaakte meubels bij Hout-vast

Foto: © Hout-Vast.

Hout-vast is een Venloos bedrijf dat met de grootste zorg houtproducten produceert, bewerkt en opknapt. Naast duurzaam geproduceerd hout waaronder Douglas en Eiken maken ze ook gebruik van gerecycled hout.

Ze luisteren naar de vraag, stellen de hoogste eisen aan hun producten en diensten en werken elke dag aan een fijne werkplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt; sinds dag één bieden zij dagbestedingsplekken aan.

Dagbesteding & Zorg bij Hout-vast
Een werkplek in een professionele omgeving waar mensen met een zorgindicatie tot hun recht komen: dat is Hout-vast. Ze bieden werkgelegenheid aan voor mensen die in hun eigen tempo en op hun eigen manier deelnemen aan het productieproces. Niet geheel vrijblijvend en met een gedegen inzet op basis van de mogelijkheden. En dat biedt veiligheid waardoor een medewerker zich makkelijker kan ontplooien.
In principe kunnen alléén mensen die een WMO-indicatie of een WLZ/PGB hebben en ouder zijn dan achttien jaar bij ons terecht. Volgens de betreffende instanties hebben deze mensen een sterke behoefte aan aansluiting op onze samenleving door te participeren op de arbeidsmarkt. Hier sluiten wij ons bij aan.

Toch zijn ze van mening dat ook mensen die nog geen indicatie hebben maar wel sterk behoefte hebben aan onze zorg, bij ons of bij andere dagbestedingsplekken terecht moeten kunnen. Daarom zijn zij bereid – indien we in de gelegenheid zijn – om samen te kijken naar de mogelijkheden bij de plaatselijke gemeenten en het CIZ.

Onze visie gaat uit van de mogelijkheden van medewerkers. Wij vinden dat iedereen leerbaar is. In een kleine, overzichtelijke omgeving met korte lijnen, werken we iedere dag hard om deze visie in de praktijk te brengen.

Maatwerk meubels, ons DNA
Nog voordat Hout-vast in 2014 werd opgericht, maakten Roman en Roger in een schuurtje meubels op maat. Van bureaus die tussen twee muren geplaatst moesten worden tot aan hoogslapers voor kleinere slaapkamers. Het creatief nadenken over maatvoering, materiaal en constructie en vervolgens de uitvoering bleek uiteindelijk de kracht te zijn van de twee heren en Hout-vast was geboren. De creativiteit van Hout-vast komt bij uitstek van pas als het gaat om meubels maken van gebruikte materialen. Geen enkel oud meubelstuk wordt weggegooid zonder bekeken te worden of het een tweede kans verdient. In de afgelopen jaren hebben tal van opdrachtgevers dankbaar gebruik gemaakt van de creativiteit van Hout-vast. Voor de mogelijkheden en contact, bezoek eens hun webpagina. 

Webwinkel
Op dit moment verkopen ze alleen nog eiken eettafels, salontafels en bankjes in de webwinkel. Gaandeweg breiden ze hun assortiment in de webwinkel uit met meer meubels en accessoires. Kun je niet wachten? Neem dan contact met hun op voor de mogelijkheden.
Bezoek de webwinkel. 

Contact
Hout-Vast
Minckelersstraat 12
5916 PE Venlo
Nederland

E [email protected]
T +31 (0)77 374 6336

 

Reacties