Burgemeester Scholten opent tuinseizoen Kasteeltuinen Arcen

Foto: Burgemeester Scholten opent tuinseizoen Kasteeltuinen Arcen.

ARCEN – Gisteren opende Kasteeltuinen Arcen gefaseerd de poorten voor een nieuw tuinseizoen. Een week lang kunnen mensen met een seizoenkaart als eerste genieten van de pracht en praal in de tuinen, alvorens vanaf 29 mei iedereen welkom is.

De Venlose burgemeester Antoin Scholten en zijn vrouw, die dit jaar ook een seizoenkaart kochten, waren een van de eerste bezoekers in het park en openden het park voor een nieuw tuinseizoen. Na een verlengde wintersluiting in verband met corona opende Kasteeltuinen Arcen vandaag de poorten voor het publiek. Weliswaar voor een select gezelschap: de seizoenkaarthouders. Zij mogen als eerste het park betreden alvorens op 29 mei het grote publiek welkom is. De vaste bezoekers konden niet wachten om het park te bewonderen en stonden al vroeg voor de poort. Een van de eerste bezoekers waren Burgemeester Scholten en zijn vrouw Meral Gözükeles. Zij mochten dit seizoen het park openen en overhandigden de eerste bezoekers een bos bloemen. Na een rondgang door het park gaf Burgemeester Scholten de complimenten over de tuinen en over de manier waarop de geldende coronaregels zijn toegepast.

Gefaseerde openstelling
De exclusieve openingstelling voor seizoenkaarthouders biedt de vaste gasten de kans om als eerste het park te beleven en geeft Kasteeltuinen Arcen de mogelijkheid om de getroffen maatregelen te testen. Denk aan het testen van de looproute door het park, maar ook de nieuwe werkwijze in de horeca en in het kasteel waar extra maatregelen gelden. De ervaringen vandaag waren zeer positief. “De seizoenkaarthouders waren heel enthousiast. En daar doen we het natuurlijk voor; tevreden gasten. We merken dat onze bezoekers rekening houden met de getroffen maatregelen en dat ons park voldoende mogelijkheden biedt voor een aangename dag uit, binnen de richtlijnen. We gebruiken de ervaringen uit deze week voor verdere optimalisatie, zodat we vanaf 29 mei helemaal klaar zijn om open te gaan voor alle gasten en hen een mooie dag kunnen bieden”, geeft parkmanager Rob Rambags aan.

Genieten op een veilige manier
Bij Kasteeltuinen Arcen is het heerlijk en veilig vertoeven. Het totale park van 32 hectare biedt voldoende ruimte om afstand te houden. Uiteraard zijn er ook extra maatregelen getroffen. Kasteeltuinen Arcen hanteert een maximum aantal bezoekers. Bezoekers worden verzocht om vooraf online een ticket te kopen waarbij ze een dag- en tijdskeuze maken. Ook worden openingstijden verruimd. Zo kunnen bezoekersstromen beter worden gereguleerd. Daarnaast zijn er diverse maatregelen getroffen voor het behouden van afstand plus extra hygiëne op het park. Ook zijn de horecalocaties op het park tijdelijk omgebouwd tot ‘to go’ locaties. Je kunt
hier terecht voor onder meer heerlijke koffie en kleine gerechten of een goedgevulde picknickmand die je op diverse plekken in het park kunt nuttigen. Op een veilige manier genieten van de natuur dus. Voor een volledig overzicht van coronamaatregelen zie de webpagina www.kasteeltuinen.nl/nl/corona.

Reacties