Reis & Spijs: culinaire reis als toerist in eigen regio

Foto: © Via Reis & Spijs.

In het weekend van 23 en 24 mei vindt de eerste editie plaats van Reis & Spijs: een ontdekkingstocht per auto over binnenwegen en langs bezienswaardigheden en natuurschoon in Noord- en Midden-Limburg.

Deelnemers doen daarbij met hun eigen auto onderweg 5 locaties aan waar zij van een culinair gerechtje kunnen genieten. Inwoners in de regio maken op die manier kennis met verborgen plekken waar zij niet snel komen en steunen ook nog eens 5 horecaondernemingen en het organiserende evenementenbureau.

Het initiatief sluit aan op de behoefte aan een dag er op uit, binnen de huidige mogelijkheden en overheidsmaatregelen en is dus ‘corona proof’. De deelnemers krijgen op elke locatie het gerechtje ‘to go’ aangeboden, en kunnen dat vervolgens nuttigen in hun eigen auto, bij een rustplaats of op een picknickplek. In Venlo doen de hotel-restaurants Valuas en De Maashof mee.

De locaties waar je een heerlijk gerechtje mag verwachten
1. Hotel-Restaurant Valuas in Venlo
2. Verrassingslocatie in Midden-Limburg
3. Kasteel Eyckholt in Roosteren
4. Ria Joosten catering & events in Neer
5. Hotel-Restaurant De Maashof in Boekend

  • Je doet mee met je eigen auto en maximaal 2 personen of meerdere personen uit hetzelfde huishouden, in 1 auto;
  • De route duurt circa 2,5 – 3 uur en voert je door Noord- en Midden-Limburg;
  • Je kunt bij elke horecaonderneming starten, deze zijn geopend van 12.00 tot 18.00 uur;
  • Alle horecaondernemingen nemen de op dat moment geldende voorzorgsmaatregelen in acht, doe dat zelf ook door altijd minimaal 1,5m afstand te houden van anderen;
  • Kans maken op een dinercheque van 75 euro?! Voer dan onderweg de opdrachten die je in je auto kunt maken as beste uit!

Meedoen
Een deelnameticket is vanaf € 29,95 per persoon. Er is een beperkt aantal deelnametickets, dus schrijf je op tijd en vóór donderdag 14.00 uur in! Na inschrijving en betaling ontvang je van de organisatie een deelnamebevestiging. Je ontvangt minimaal 24 uur voor vertrek per e-mail de route. Tickets bestel je hier.
Meer informatie is te vinden op hun Facebookpagina. 

Reacties