28e editie Holland Koi Show in Kasteeltuinen Arcen geannuleerd

Foto: ┬ęKoi in vijver Casa Verde in Kasteeltuinen Arcen.

Arcen – De Nishikigoi Vereniging Nederland en Kasteeltuinen Arcen maken vandaag bekend dat de 28e editie van de Holland Koi Show die jaarlijks in Kasteeltuinen Arcen plaatsvindt, niet door kan gaan. De Holland Koi Show stond dit jaar gepland op 14 t/m 16 augustus.

Vorige week dinsdag werd duidelijk dat het verbod op evenementen in verband met het Corona-virus verlengd is tot en met 31 augustus. Dit heeft als gevolg dat de Holland Koi Show 2020 geannuleerd is.

Na de bekendmaking van de maatregelen is in overleg bekeken of het mogelijk was om het evenement te verplaatsen naar een datum later in het jaar. De onduidelijkheid over de ontwikkeling van het Coronavirus en daarbij behorende regelgeving, heeft beide partijen doen besluiten om het evenement voor 2020 te annuleren. Natuurlijk is de teleurstelling binnen de Nishikigoi Vereniging Nederland en Kasteeltuinen Arcen onvoorstelbaar groot, maar ondanks dat staan we volledig achter de regelgeving vanuit de overheid. De gezond- en veiligheid van Koi-liefhebbers, gasten van Kasteeltuinen Arcen en ook die van alle andere betrokken partijen heeft onze hoogste prioriteit.
De komende tijd zal de NVN in samenspraak met Kasteeltuinen Arcen bekijken of het mogelijk is om in een andere vorm toch nog iets te kunnen organiseren, bijvoorbeeld online. Zodra hier meer duidelijkheid over is zullen we u hierover berichten.

De eerst volgende editie van de Holland Koi Show in Kasteeltuinen Arcen staat gepland op 20, 21 en 22 augustus 2021. Voor nu: bedankt voor het vertrouwen en blijf gezond.

Kasteeltuinen Arcen tot nader order gesloten en evenementen geannuleerd
In verband met het Coronavirus is Kasteeltuinen Arcen tot nader order gesloten en zijn alle evenementen tot september geannuleerd. Over de evenementen die in september en oktober nog op het programma staan wordt later een besluit genomen. Dit betreft de florale shows Bloemig!, Herfstig!, het Fantasyfestival Elfia en het Lichtkunstfestival Enchanted Gardens. Momenteel voeren we met alle betrokken partijen gesprekken over de te varen koers.

Over Kasteeltuinen Arcen
In het pittoreske dorpje Arcen, gelegen in de prachtige Maasduinen van Noord-Limburg ligt Kasteeltuinen Arcen. Kasteeltuinen Arcen is een van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa. Het park is 32 hectare groot en heeft meer dan 15 unieke tuinen en een historische buitenplaats met 17de-eeuws kasteel. Kasteeltuinen Arcen is in 2020 door Land van ANWB wederom uitgeroepen tot Leukste uitje van Limburg!

Reacties