Tegelse mondkapjesleverancier krijgt wereldwijd aanvragen

Foto: © FaceMePLSF via https://www.flickr.com/.

Ook in Nederland is een run ontstaan op mondkapjes, die moeten beschermen tegen het gevreesde coronavirus. Ook Rob Noten, leverancier van veiligheidskleding en aanverwanten van Noten Consilium in Tegelen krijgt aanvragen voor mondkapjes van over de hele wereld.

Zo meldt Omroep Venlo op haar website. 

Eigenaar Rob Noten omschrijft het als een gekkenhuis. De mondkapjes zijn een gat in de markt. Het aanbod slinkt en daardoor stijgt de prijs.

Nan Gong, een in Venlo wonende Chinees, heeft onlangs 40.000 mondkapjes van Nederland naar China laten verschepen. De mondkapjes zijn in China vooral verspreid over verschillende ziekenhuizen aldus de omroep.

Volgens Venlose microbioloog Arjan Langen zijn de mondkapjes een goede bescherming tegen het virus. Verspreiding van het virus kan voorkomen worden door bijvoorbeeld de handen goed en regelmatig te wassen en eventueel desinfecterende zeep te gebruiken.

Handgel
Ook desinfecterende handgel vliegt de schappen uit. Gewoon je handen wassen zou moeten werken, maar wie het zekere voor het onzekere wil nemen kan zijn heil zoeken in dit soort middeltjes.

RIVM: “Was je handen geregeld, nies en hoest in je elleboog, gebruik papieren zakdoekje.”

Met name risicogroepen, zoals longpatiënten of ouderen, willen een extra stok achter de deur. “Je moet goed je handen wassen, want het virus wordt ook overgedragen via de handen, bijvoorbeeld als je een deurklink vastpakt. Je kunt ook handalcoholgel gebruiken, na het handen wassen”, zegt longarts Menno van der Eerden op Longfonds.nl.

 

Reacties