Natuurslagerij Schreinemachers in de prijzen met carnavalsproducten

Foto: ©Natuurslagerij Schreinemachers.

Carnavalsproducten pakken internationale hoofdprijzen

Natuurslagerij Schreinemachers uit Venlo heeft tijdens de internationale vakwedstrijden van Confrérie des Chevaliers twee gouden medailles gewonnen. Dit internationale gezelschap bekroonde de Vastelaoves Joekswors en de Bierworst met Jägermeister beiden met een gouden medaille in hun productcategorie.

De slagerij maakt de Vastelaoves Joekswors reeds decennia lang enkel en alleen rondom Elf van Elf en gedurende de carnavalsperiode in Venlo. Vorig jaar won deze grillworst ook op de nationale slagersvakbeurs reeds de hoofdprijs.

De Bierworst met Jägermeister is een droge worst en ontstond enkele jaren geleden door een samenwerking met Stamtaofel de Naate Raaf uit venlo. Hier geldt de kruidenbitter als lijfdrankje. Ook deze ligt enkel rond de carnavalsdagen in de schappen.

De vakwedstrijden van Confrérie des Chevaliers kennen een deelnemersveld uit Nederland, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Denemarken, Italië en België. Deze broederschap organiseert o.a. vakwedstrijden voor ambachtelijke slagers om het ambacht te eren en hoog te houden.

Reacties