Fontys ontwerpen innovatieve haarden voor Kalfire

Foto: Fontys ontwerpen innovatieve haarden voor Kalfire.

Afgelopen donderdag presenteerden 59 Industrial Design studenten van Fontys University of Applied Sciences Venlo hun geheel eigen ontworpen haard of accessoire daarvoor. Uit alle ontwerpen werd vervolgens een winnaar gekozen. Dit project is een samenwerking tussen Fontys Venlo en Kalfire. De ontwerpen zijn tot en met woensdag 22 januari te bekijken bij Theater de Maaspoort Venlo.

 

Kalfire wilde de studenten prikkelen om zichzelf uit te dagen met deze opdracht en gaven hen dan ook veel vrijheid in de uitvoering. De belangrijkste voorwaarde was dat het product aansluit bij de missie van Kalfire: mensen verbinden. Met zichzelf, met elkaar, met duurzaam vuur. Om een goed beeld te krijgen bij die missie, werden alle
studenten en hun docenten uitgenodigd bij Kalfire voor een rondleiding. Vervolgens gingen de studenten in groepjes aan de slag en investeerden gedurende zes maanden tijd in het ontwerp en de ontwikkeling. Deze opdracht is onderdeel van een studievak dat de studenten volgen in hun laatste leerjaar, ter voorbereiding op hun afstuderen.
De drie winnende ontwerpen mogen hun ontwerp presenteren bij Kalfire en krijgen een kleine prijs voor hun ontwerp en inzet.

Winnende ontwerp
Onze collega’s, die als jury mochten optreden, waren blij verrast met de originele ideeën van de studenten. Alle ontwerpen zijn vanaf vandaag tot en met woensdag 22 januari voor publiek te bekijken op de eerste verdieping bij Theater De Maaspoort.

Samenwerking
Voor het vormgeven van deze opdracht zocht Fontys de samenwerking op met Kalfire. Het bedrijf werkt geregeld samen met stagiaires op verschillende afdelingen, voor meeloopstages tot afstudeeropdrachten. Het was dan ook vanzelfsprekend dat ze de samenwerking zouden aangaan. Kalfire vindt het belangrijk dat studenten de kans
krijgen om zich te ontwikkelen en nieuwe ideeën te stimuleren. Het bedrijf is zelf constinu bezig met vernieuwen en groeien. Die mogelijkheid wil Kalfire ook bieden aan studenten. Door studenten al tijdens hun studie in aanraking te laten komen met praktijkervaring kunnen ze veel leren over het bedrijfsleven voordat ze de arbeidsmarkt op
gaan. Daarbij kijken ze met een frisse blik naar de producten en innovaties van Kalfire, waardoor ze misschien met hele nieuwe inzichten komen die Kalfire inspireren.

 

Reacties