Montessoricentrum Venlo breidt uit met tweede peutergroep; Open dag 18 januari

Foto: ©Korein.

Op 6 januari jongstleden opende Korein een tweede Montessori peutergroep binnen het Montessoricentrum in Venlo. De uitbreiding is een antwoord op de groei van het Montessorionderwijs van de laatste jaren. Met die groei steeg ook de vraag naar voorbereidend peuterwerk dat volgens dezelfde visie werkt.

De nauwe samenwerking tussen de peutergroepen van Korein en onderwijs van de Venlose Montessorischool zorgt voor een doorgaande ontwikkel- en leerlijn die aansluit bij wat kinderen nodig hebben. Overkoepelende thema’s binnen de visie van het Montessoricentrum zijn welbevinden en zelfstandigheid van kinderen. Zo wordt onder de noemer ‘help mij het zelf te doen’ op een natuurlijke manier gewerkt naar meer zelfstandigheid. Daarbij is er oog en persoonlijke aandacht voor ieder kind en krijgen zij de ruimte om zich in eigen tempo te ontwikkelen. Behalve twee peutergroepen van 2 tot 4 jaar verzorgt Korein op dezelfde locatie ook een Montessori
babygroep 0-1 jaar, een Montessori dreumesgroep 1-2 jaar en buitenschoolse opvang (BSO) voor kinderen van 4- 12 jaar.

Open dag
Op zaterdag 18 januari van 11.00 uur tot 14.00 uur opent Montessoricentrum Venlo zijn deuren voor alle belangstellenden. Tijdens deze open dag kunt u kennismaken met zowel Korein als de Montessorischool. Bovendien wordt de doorgaande ontwikkellijn van 0 tot 12 jaar verder toegelicht.

Reacties