Inburgeringsschool Speak & Connect gaat sluiten

Foto: ┬ę http://www.speak-connect.nl/

Speak & Connect, school voor inburgering, integratie en participatie in Venlo, houdt binnenkort op te bestaan. Speak & Connect is begin 2017 opgericht door en onderdeel van Wel.kom en biedt verschillende trainingen en cursussen aan voor statushouders. Ondanks alle goede inhoudelijke resultaten bleek Speak & Connect voor Wel.kom structureel bedrijfseconomisch niet rendabel.

De belangrijkste redenen voor sluiting zijn de beperkte vraag door terugloop van het aantal statushouders en een complexe financieringssystematiek. Wel.kom is bovenal een welzijnsorganisatie en heeft moeten concluderen niet optimaal toegerust te zijn om in deze omstandigheden ook taalaanbieder te zijn.

Wel.kom betreurt het genomen besluit maar blijft nu en in de toekomst nauw betrokken bij de integratie en participatie van statushouders, onder andere als uitvoerder van de maatschappelijke begeleiding voor statushouders.

Ook blijft Wel.kom zich, samen met betreffende partners, inzetten voor een succesvolle inburgering van statushouders in de gemeente Venlo.

Bij Speak & Connect starten geen nieuwe cursussen meer. Met de huidige cursisten wordt individueel en op maat gekeken naar de mogelijkheden voor een soepele overstap naar een andere aanbieder. Speak & Connect verlaat medio juli de locatie aan de Kazernestraat. Lopende zaken vinden nadien plaats vanuit de hoofdlocatie van Wel.kom aan de Albert Verweystraat 6 in Venlo. De cursisten en medewerkers zijn reeds geïnformeerd.

Reacties