Vier de zomer in Kasteeltuinen Arcen!

Foto: © Kasteeltuinen Arcen.

Het is zomervakantie, tijd om op pad te gaan. Kasteeltuinen Arcen is ook deze zomermaanden een bezoek meer dan waard voor zowel jong als oud! Het veelzijdige bloemen- en plantenpark is niet voor niets vier jaar op rij verkozen tot een van de Leukste Uitjes van Limburg.

In het park is het ook met hoge temperaturen prima vertoeven door de diverse schaduwvolle rustplekken in de tuinen. De tuinen staan volop in bloei waardoor er genoten kan worden van een explosie van bloemenpracht. In de zomer staan er daarnaast diverse activiteiten op het programma evenals een goed gevulde evenementenkalender. Bovendien kunnen kinderen tot en met 17 jaar het park gratis bezoeken in de maanden juli en augustus.

Spannende speurneuzen speurtocht en andere kinderactiviteiten
Er is veel te ontdekken en te doen in Kasteeltuinen Arcen voor kinderen. Ze kunnen het park verkennen door met een speurtocht op pad te gaan en opdrachtjes uit te voeren. Rondom het Bergpaviljoen kan geravot worden op het speelstrand, de geitjes geaaid worden in de Aaiweide of kan een balletje geslagen worden op de midgetgolfbaan. De 21-holes baan is prachtig aangelegd in een berglandschap met avontuurlijke banen, spannende grotten en kletterende watervallen. Bij de Casa Verde vindt iedere zondag een knutselactiviteit plaats en in het Kasteel kunnen de jongste bezoekers een heus draaiorgeldiploma behalen. In de maanden juli & augustus hebben kinderen tot en met 17 jaar gratis toegang tot het park, mits in gezelschap van een betalende volwassene of seizoenkaarthouder. De kinderen actie gratis geldt niet voor de entree voor het Theaterfestival op 6 juli.

Extra evenementen: altijd wat te beleven
In de zomermaanden staan er tal van extra activiteiten op het programma in Kasteeltuinen Arcen. Van 6 juli t/m 18 augustus is Kasteel Arcen gevuld met muziek tijdens de expositie ‘Wereldwonderen van de Mechanische Muziek’, met meer dan 30 zelf spelende en zeer bijzondere muziekinstrumenten wordt teruggekeken op de periode voordat er radio bestond. Op zaterdagavond 6 juli gaan de poorten van het park ‘s avonds open voor Theaterfestival Cirque de la Lune waarbij kleinkunst en muziek te zien zijn. In het weekend van 27 & 28 juli gebruiken tientallen kunstenaars de tuinen als hun atelier tijdens het Kunstweekend. En op 16-18 augustus vormt Kasteeltuinen Arcen het decor voor de grootste Koi-expositie ter wereld: de Holland Koi Show. Daarnaast treden er in de weekenden diverse muziekgezelschappen op.

Bloemenpracht in de tuinen
Ook voor de tuinliefhebber is Kasteeltuinen Arcen in de zomer zeker een bezoek waard. Je waant je even op wereldreis als je dwaalt door de subtropische kas met haar olijfbomen, vijgen en palmen; de Oosterse Watertuin met het traditionele Thaise Vissershuis en de Sawa’s of de romantische Rododendrontuin die in de schaduw van het kasteel ligt. De duizenden rozen bloeien nog volop in het Rosarium en ook de Hortensia’s, Lelies en Canna’s zorgen voor geur en kleur in de tuinen.

Reacties