Greenport Venlo biedt medewerkers haal-en brengservice

Vanaf 10 december 2018 kunnen medewerkers van tot nu toe zes grote bedrijven op Greenport Venlo gebruik maken van de haal- en brengservice. Met een personenbus worden zij vanaf de Arriva-bushaltes op Greenport tot aan de voordeur van het bedrijf gebracht, en weer terug. Hiermee willen de bedrijven in samenwerking met de overheid zorgen voor een beter bereikbaar en daarmee aantrekkelijker Greenport Venlo.

Vervoer van en naar de voordeur bedrijven
Medewerkers van de bedrijven: Michael Kors, PVH Logistics, Bleckmann, DSV Solutions, Stryker ESCS en VidaXL krijgen via het bedrijf een pas waarmee ze gebruik kunnen maken van de personenbus. Deze bussen rijden op werkdagen elk kwartier tussen 05.30 tot 10.00 uur en 15.00 tot 20.00 uur vanaf de twee bushaltes op Greenport. Hierbij wordt zoveel mogelijk aangesloten op de dienstregeling van Arriva buslijnen 70, 87 en 671. Uit de eerste inventarisatie bij medewerkers van de deelnemende bedrijven blijkt veel interesse te zijn in deze service.

Veiliger en frequenter vervoer
Het bedrijventerrein Greenport was nog onvoldoende aangesloten op het OV-netwerk. In 2017 is al een tijdelijke oplossing geboden door de provincie Limburg in samenwerking met Arriva, waarbij een busroute over het bedrijventerrein en de Greenportlane werd gereden. Maar de afstanden die mensen te voet af moesten leggen van een bushalte tot aan de voordeur van een bedrijf zijn lang en onveilig door het ontbreken van voetpaden. Met de frequente haal- en breng service wordt dit nu sterk verbeterd.

Aantrekkelijk werk- en vestigingsklimaat
Verbeterde bereikbaarheid was eind 2017 de reden voor alle samenwerkende partijen om onder leiding van Ondernemend Venlo de haalbaarheid van een nieuwe service te onderzoeken en indien mogelijk te implementeren. Door het aanbieden van goed en veilig vervoer zorgen de ondernemers samen met de overheid voor een aantrekkelijke werk- en vestigingslocatie. De partijen in deze samenwerking zijn: de zes eerder genoemde bedrijven

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen