Die 2 Brüder gaat gronding verbouwen; verkoop tijdelijk vanuit grote tent

Foto: © Wikimedia

Supermarkt 2 Brüder moet tijdelijk een tent van 2.000 vierkante meter plaatsen in het Nolenspark, zo meldt De Limburger. Hoewel de directie een voorkeur had om op het naastgelegen Nolensplein te verblijven, besloot de gemeente Venlo daar geen medewerking aan te verlenen.

Op het Nolensplein zou dit ten koste zijn gegaan van 100 parkeerplaatsen en de wekelijkse markt.

De supermarkt gaat vanaf half januari de zaak grondig verbouwen en moet daarom de deuren voor een aantal maanden sluiten. Wethouder Erwin Boom is met de supermarkt in gesprek over de plaatsing van een tent in het Nolenspark.

Die 2 Brüder tijdelijk in tent
De ruim 200 medewerkers van Die 2 Brüder blijven allemaal aan het werk tijdens de sluiting, aangezien er een noodwinkel wordt ingericht. Daartoe wordt een grote tent van 2000 vierkante meter opgebouwd op het parkeerdek van het Nolensplein of in het Nolenspark.

Winkel van 3000 naar 5000 meter
Het verkoop-vloer-oppervlakte van Die 2 Brüder wordt tijdens de verbouwing vergroot van 3000 naar 5000 vierkante meter, zegt Ronald Versluis, commercieel directeur van de winkel, in gesprek met De Limburg. Die ruimte wordt gewonnen door de op de eerste etage gevestigde kledingwinkel Galerie Heimann te schrappen. In plaats daarvan zijn op de eerste verdieping straks koffie, thee en zoetwaren te vinden, traditioneel gezien populaire producten bij de voornamelijk Duitse klandizie. Daarnaast verhuist ook de drogisterij naar boven. Klanten kunnen straks met hun winkelwagen via een rolbaan naar boven.

Laatste verbouwing 22 jaar geleden
Volgens Versluis was het hoog tijd om de winkel te moderniseren. De laatste grote modernisering gebeurde 22 jaar geleden. Toen de huidige eigenaar van de winkel, de Emmes Group, in 2014 Die 2 Brüder overnam, werd al aangekondigd dat er een verbouwing zat aan te komen. Hoeveel geld er gemoeid is met de modernisering, wil het bedrijf niet zeggen.

Alle vers op benedenverdieping
De benedenverdieping van Die 2 Brüder is straks volledig gereserveerd voor verse producten en het restaurant dat nu nog boven zit. Ook de groenteafdeling, die nu nog grotendeels buiten voor de winkel is gevestigd, gaat naar de begane grond binnen. Alle koelingen worden duurzaam. Daarnaast komen er zonnepanelen op het dak, en een warmte-terug-win-installatie. Daarmee hoopt de supermarkt jaarlijks enkele tonnen aan energiekosten te besparen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen