TPC Venlo gecertificeerd voor het realiseren van een gezonde sportomgeving

Foto: © TPC Venlo

Het afgelopen jaar heeft TPC Venlo hard gewerkt om haar sportvereniging in een gezonder jasje te steken. Zo is er gezorgd voor een gezonder voedingsaanbod in de kantine, voldoet de club aan het verantwoord schenken van alcohol en is dit tevens verankerd in hun beleid. Om deze reden ontvangen ze een certificaat van Venlo.fit, een onderdeel van gemeente Venlo die verenigingen in Venlo begeleid naar een gezondere sportomgeving. Als beloning voor alle inspanning heeft projectleider Marc Denessen zondag 6 november een cheque uitgereikt aan TPC Venlo.

Het is voor TPC Venlo belangrijk om een bijdrage te leveren aan maatschappelijke vraagstukken. De club wil meer zijn dan een plek waar leden komen sporten en elkaar kunnen ontmoeten. Tijd voor verandering dus!

Onder begeleiding van team Teamfit (een onderdeel van JOGG) heeft het bestuur invulling gegeven aan een gezonder voedingsaanbod in de kantine en het verantwoord alcoholbeleid. Er is de afgelopen maanden gezorgd voor een uitgebreider aanbod van gezonde producten in de kantine. Deze producten worden prominent aangeprezen. De club probeert zo haar bezoekers meer keus te geven en bewust te maken van de gezonde alternatieve. Dit heeft ook geresulteerd in een waterpunt op het sportpark.

“TPC Venlo en Beej Soof Baove aan het water wordt extra versterkt door het mooie watertappunt mogelijk gemaakt door de gemeente Venlo en de inzet van TPC Venlo. Een mooie beloning voor onze inzet om samen met Teamfit toe te werken naar een gezondere sportomgeving. We geven hiermee een goed voorbeeld aan onze jeugd.”

Teamfit is een onderdeel van JOGG, een landelijke beweging die zich in zet voor een gezonde jeugd en een gezonde toekomst. Deze beweging is geïnitieerd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Venlo is een JOGG-gemeente.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen