Nationale Beach Handball Tour strijkt neer in Venlo

Foto: Nationale Beach Handball Tour strijkt neer in Venlo - persfoto.

Aankomend weekend ontvangt handbalvereniging Klaverblad Eksplosion ’71 (Tegelen) ruim 70 teams op sportpark Hagerhof te Venlo in de strijd om de Klaverblad Eksplosion ’71 BeachCup 2022. Waar de Covid-19 pandemie in 2020 en 2021 jammerlijk roet in het eten gooide, staat niets de 2022-editie meer in de weg. Daarbij blijkt de BeachCup onverminderd populair. Jeugd- en seniorenteams reizen van heinde en verre om op het Venlose zand de degens met elkaar te kruisen. 

Beach Handball Tour
De Klaverblad Eksplosion ’71 BeachCup 2022 maakt onderdeel uit van de officiële Beach Handball Tour van het Nederlands Handbal Verbond (NHV). De teams die na afloop met een topklassering op zak naar huis gaan, hebben daarmee direct een goede uitgangspositie verworven in de race om kwalificatie voor het Nederlands Kampioenschap Beach Handball in augustus. De Klaverblad Eksplosion ’71 BeachCup 2022 staat immers, op basis van het deelnemersveld en de goed opgezette organisatie, hoog aangeschreven bij het NHV. Hierdoor zijn er aankomend weekend voor de deelnemende teams veel ‘kwalificatiepunten’ te behalen op sportpark Hagerhof. Een goed resultaat in Venlo betekent dan ook een grote stap in de richting van het Nederlands Kampioenschap.

Voor ieder wat wils
De Klaverblad Eksplosion ’71 BeachCup 2022 staat echter niet uitsluitend in het teken van de nationale Beach Handball Tour. Prestatie en recreatie gaan aankomend weekend hand in hand. Zo verwelkomt de organisatie ook meerdere teams zonder NK-ambitie en staat er op zaterdagmiddag een ‘Kabouterbeachfeest’ gepland voor de allerkleinsten. Er wordt tevens een kampeerterrein ingericht, zodat de deelnemers tijdens het weekend kunnen blijven overnachten, en op zaterdagavond vindt er een feestavond plaats. De BeachCup van Klaverblad Eksplosion ’71 is daarmee in vier edities uitgegroeid van een regulier Beach Handball toernooi naar een volwaardig weekendevenement.

Kartrekker in de regio
Klaverblad Eksplosion ’71 is met de organisatie van de BeachCup de absolute kartrekker van de Beach Handball sport in de regio. Al enige jaren verruilen de teams van de Tegelse handbalvereniging in het naseizoen met plezier de sporthal voor het zand, waarna met de eigen BeachCup het lopende seizoen wordt afgesloten. Met de Klaverblad Eksplosion ’71 BeachCup 2022 laat de Tegelse handbalvereniging andermaal zien dat het aan Beach Handball ambitie én potentie in de regio niet ontbreekt.

 

Reacties

Cookieinstellingen