Vrouwen junioren U18-U20 als vierde naar landelijke finale

Foto: © Scopias Atletiek Venlo.

De meisjes junioren U18-U20 van Scopias Atletiek Venlo hebben zich weten te plaatsen voor de landelijke finale die op 4 september zal plaatsvinden. Met topprestaties van diverse atleten tijdens de poulewedstrijden van de competitie U18-U20 is dit team wederom tot de top van Nederland doorgedrongen. Ze eindigen de poulefase met een knappe vierde plek.

Het meisjes U18 – U20 team bestaat Lynn Behnke (2e jaars U18), Livana Peeters (2e jaars U18), Mette Jacobs (2e jaars U18), Bente Jacobs (2e jaars C), Audrey Jacobs (1e jaars U20), Hermke Hesseling (2e jaars U18), Sofie Bos (2e jaars C), Lobke Pollen (2e jaars U18) en Lina Vercoulen (1e jaars U20). Deze atleten worden getraind door Saskia Helmink en Hubertine Jacobs.

Extra aandacht voor de topprestaties tijdens de laatste competitiewedstrijd in Vught
Audrey Jacobs haalde veel punten binnen op het onderdeel kogelslingeren. Ze slingerde naar een PR en clubrecord van 61,61 meter. Hiermee staat ze eerste op de ranglijst U20 van dit seizoen en tweede bij de senioren. Op de ranglijst allertijden staat ze tweede in de categorie U20 en zesde bij de senioren.

Op de 100 meter sprint kwam Bente Jacobs in actie. Zij sprintte naar een tijd van 12,35 seconden. Met deze tijd staat C-junior (U16) Bente zesde op de ranglijst van dit seizoen in de categorie U18.

Op de 400 meter was het de beurt aan Lynn Behnke. De afstand werd door haar afgelegd in een persoonlijk en clubrecord van 56,44 seconden. Lyn staat hiermee bovenaan de ranglijst U18 en 17e op die van de senioren.
Verder sneuvelden veel persoonlijke records, waardoor de meiden samen tot punten kwamen. Hiermee werden ze eerste in hun poule en staan op een knappe vierde plaats in de landelijke competitie. De finale volgt op 4 september.

Het volgende weekend komen veel van deze atleten weer in actie op het Nederlands Kampioenschap voor junioren U18 en U20.

Reacties

Cookieinstellingen