Europese titel voor danseressen Urban Dance Venlo

Foto: © Urban Dance - persfoto.

Enkele weken nadat ze Nederlands kampioen waren geworden, sleepten afgelopen zondag de 7 danseressen van Urban Dance Studio Venlo onder leiding van hun docente Mickela Peters in het Duitse Kalkar in de categorie modern/jazz onder 18 jaar de Europese titel in de wacht. Het betekende andermaal een glorierijk succes van de Venlose dansstudio.

Aletta Smit, eigenaresse van Urban Dance Studio: “Het was nog twee uur billen knijpen voordat de uitslag door de jury bekend werd gemaakt. De meiden waren al die tijd bloednerveus backstage, net als ik trouwens. Ik ben echt trots op ze en natuurlijk ook op Mickela. Er deden groepen uit onder andere Duitsland, Frankrijk, Spanje, België en enkele Scandinavische landen mee.”

De wedstrijden waren georganiseerd door de internationaal opererende Dance Stars Competitions. Aletta Smit heeft haar pupillen sinds de Nederlandse kampioenschappen echt zien ‘groeien’ als het ware. “Ze waren al 2e geworden tijdens de open Belgische kampioenschappen en ze zijn sindsdien alleen maar beter geworden. Ze zijn met sprongen vooruit gegaan en hebben de feedback van de jury steeds ter harte genomen. Er moet veel synchroon gaan. Dan zijn ze een soort dansrobots, zeg maar en toch moet iedere danseres haar eigen identiteit zien te behouden en moet de gezichtsuitdrukking, de uitstraling en het gevoel passen bij de dans. Hierin heeft Mickela een belangrijke rol gespeeld.”

De winnende groep bestaat uit Eva Rutjens, Vera Maspaitella, Sielke Appeldoorn, Reve van Wersch, Zuzanna Spychala, Zarah Wessels en Daphne van de Beuken.  Op zaterdag 11 juni zijn de dames overigens te bewonderen tijdens het evenement Street Culture Venlo op de Maasboulevard in Venlo.

Meer informatie op: www.urbandancestudio.nl

Reacties

Cookieinstellingen