Venlose dansgroep UDS Crew Nederlands kampioen bij Dance Stars

Foto: © UDS Crew.

Op zondag 10 april is de uit Venlo afkomstige UDS Crew Nederlands kampioen geworden bij Dance Stars. De UDS Crew is een nieuwe selectiegroep van de Urban Dance Studio (UDS).

De Urban Dance Studio staat al jaren bekend als dé plek in Venlo waar les wordt gegeven in hiphop, streetdance, alle dansinvloeden uit de urban scène, en waar selectiegroepen op hoog niveau meedoen aan competities. Dit dansseizoen is er voor het eerst een selectiegroep Urban-Jazz gestart, onder leiding van de bevlogen choreografe Mickéla Peters (22 jaar). Zeven jonge dansers in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar hebben in de afgelopen maanden elke maandagavond les gehad in techniek en choreografie, met als doel om mee te doen aan Dance Stars, een internationale wedstrijd die zich specifiek richt op klassiek ballet, jazz, en moderne dans. 

Twee weken geleden maakte de groep voor het eerst zijn opwachting tijdens de Dance Stars competitie in België en sleepten meteen de tweede prijs mee naar huis. Vandaag deed het team mee aan de Nederlandse kampioenschappen in Barneveld. In de categorie Modern Jazz Contemporary Under 18 dansten ze zó de sterren van de hemel dat ze Nederlands kampioen werden. Met deze nominatie op zak gaat de groep van 13 tot en met 15 mei meedoen aan de Europese kampioenschappen in Kalkar, Duitsland.

Reacties

Cookieinstellingen