Venlosche Boys gecertificeerd voor realiseren gezonde sportomgeving

Foto: © Venlosche boys - gemeente Venlo.

Venlosche Boys heeft het voorbije jaar werk gemaakt van een gezonder aanbod in haar kantine en het rookvrij maken van het sportpark. De voetbalclub ontvangt daarvoor twee certificaten van Team:Fit, dat verenigingen in Nederland begeleidt naar een gezondere sportomgeving. Sportwethouder Alexander Vervoort heeft zaterdag 19 maart namens de gemeente Venlo bovendien een cheque uitgereikt aan Venlosche Boys als beloning voor de inspanningen van de club. De cheque is goed voor de aanleg van een watertappunt, om zo het drinken van water te stimuleren.

Venlosche Boys wil meer zijn dan een club waar leden sporten en elkaar kunnen ontmoeten. De voetbalvereniging wil ook een bijdrage leveren aan maatschappelijke vraagstukken als duurzaamheid, het tegengaan van overgewicht en de ambities van een rookvrije generatie. Voor het bestuur was dat de aanleiding om onder begeleiding van Team:Fit invulling te geven aan een rookvrij sportpark en een gezonder aanbod in de kantine. Het aanbod is de voorbije maanden uitgebreid met gezonde producten die prominent worden aangeprezen. Bezoekers van de kantine hebben meer te kiezen en worden ervan bewust gemaakt dat er ook een gezond alternatief is. Roken in de kantine is niet meer toegestaan, dat geldt voor het gehele sportpark van Venlosche Boys.

Team:Fit is een landelijk initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG), gesubsidieerd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Venlo is een JOGG gemeente.

Reacties

Cookieinstellingen