Nieuw sportinitiatief: Vrouwen wielergroep Velocity Ladies Venlo

Foto: © Velocity ladies - persfoto.

Een nieuw en uniek initiatief voor de regio Noord- Limburg is de wielervereniging Velocity Ladies Venlo. Komend voorjaar start deze groep voor vrouwen in Venlo. En de ambities van initiatiefneemster, Nicole Lemmen, zijn groots.

Velocity Ladies is een wielervereniging voor en door vrouwen met als missie om zoveel mogelijk vrouwen op een vrijblijvende manier te laten wielrennen en/of mountainbiken. In februari 2019 is de vereniging opgericht en gestart met een groep in Eindhoven, daarna volgde Den Bosch en Lisse. Velocity ladies bestaat momenteel uit 80 leden en groeit hard in aantal leden. Het vrouwenwielrennen heeft de laatste jaren een vlucht genomen en steeds meer vrouwen zijn actief in het wielrennen.

‘Toen ik vorig jaar weer in deze regio kwam wonen, wilde ik mij graag aansluiten bij een groep waar passie en plezier voor het wielrennen samen wordt beleefd én ook het sociale aspect aanwezig is. Bij Velocity Ladies vond ik dat terug en start ik nu mijn eigen groep op!’ Nicole kwam in 2012 met het vrouwenwielrennen in aanraking. Ze sloot zich aan bij de groep van Vrouwenwielrennen in Amsterdam en leerde daar het groepsrijden. Ook is ze betrokken geweest als trainer bij de vrouwengroep Fietsbelles. Met haar ervaring en enthousiasme hoopt ze andere vrouwen te motiveren voor deze sport.

De ambitie voor Velocity Ladies Venlo is om over 5 jaar dé vrouwengroep van de regio te zijn waar vrouwen van alle leeftijden en niveau kunnen aansluiten. ‘Ik zie het voor me dat we dan meerdere groepen hebben, variërend in snelheid en afstand. En wellicht ook een wedstrijdgroep.’

Wekelijkse groepsritten
Vanaf april rijden we elke dinsdagavond en zaterochtend een groepsrit. Op dinsdagavond starten we om 19.00u voor routes tussen 35-60 km op een tempo van 25-27 km/u gemiddeld. De nadruk ligt hier op het groepsrijden en kilometers maken. De ritten worden begeleid door een ritleidster.
Op zaterdag zijn de ritten langer, 70-90 km, om de conditie te trainen. Ook hier rijden we in een groep olv een ritleidster.

We rijden met maximaal 10 rensters op de openbare weg. Zijn er meer vrouwen dan splitsen we de groep zodat we veilig op de weg kunnen fietsen én rekening houden met onze medeweggebruikers. Tot half september fietsen we in de avond en de weekendritten gaan de hele winter door.

Velo-Vaardig Clinics
Omdat sommige vrouwen niet gewend zijn om in een groep te rijden, organiseren we in maart 2 clinics. Deze clinics zijn gericht op het verbeteren van je fietstechniek, bochten maken en het rijden in een groep. ‘Mijn ervaring is dat vrouwen het vaak spannend vinden om in een groep te rijden of onzeker op de fiets zitten. Door het verbeteren van je vaardigheid ga je beter en zekerder rijden. En sneller….!’

Seizoensstart Liv Velocity Ladies Ride
De aftrap van Velocity Ladies Venlo is op zaterdag 2 april met een Liv Velocity Ride. In samenwerking met Liv Giant en Giant Store Venlo organiseren we een tourrit waar vrouwen kunnen kennismaken met onze leden. We hebben plek voor 30 deelnemers voor dit event. We rijden in groepen met twee verschillende routes (65 km en 85 km). Uiteraard is er koffie en vlaai na afloop. Voor de deelnemers is dit een leuke manier om kennis te maken met Velocity Ladies Venlo.

Nieuwe leden zijn welkom
Sinds de lancering van Velocity Ladies Venlo via social media zijn er al veel vrouwen die interesse hebben getoond. ‘Dit geeft aan dat er een behoefte is om zich aan te sluiten bij een wielergroep speciaal voor vrouwen. Ik hoop in deze behoefte te kunnen voorzien’ aldus Nicole Lemmen.

Wil jij je aansluiten bij ons? Dan vind je alle informatie en het aanmeldformulier op de website: www.velocityladies.nl/velocity-venlo/

Voor meer informatie:
Facebook:www.facebook.com/VelocityVenlo
Instagram: @velocityladies_venlo

Wil je nu al kennismaken met Velocity Ladies Venlo? Elke zaterdag rijden wij onze Weekend Winter Ritten om 10.00u vanaf Giant Store in Venlo.

Reacties

Cookieinstellingen