Succesvol Nederlands Kampioenschap U18 voor Scopias Atletiek

Met 1 gouden, 2 zilveren en 2 bronzen medailles is het Nederlands Kampioenschap U18 voor Scopias Atletiek afgelopen weekend succesvol verlopen.

Op vrijdag trapte Audrey Jacobs (U18 – 2 e jaars) af door Nederlands
Kampioen te worden op het onderdeel kogelslingeren vrouwen U18. Ze kwam tot een afstand van 64, 31 meter, waarmee ze ruime voorsprong had op de nummer 2. De 13-jarige Bente Jacobs werd knap 3 e op de 100 meter sprint in een tijd van 12,68 seconden.

Op zaterdag behaalde Audrey haar tweede plak van het NK, nu op het onderdeel kogelstoten. Met een persoonlijk record van 14,75 meter werd ze tweede. Op zaterdag plaatste Lynn Behnke (U18 – 1 e jaars) zich voor de finale van de 400 meter sprint vrouwen U18 van zondag. Daar wist ze de zilveren medaille te halen in een tijd van 57,29 seconden. Tweede jaars U18 junior Rick Faassen werd 3 e op hinkstapsprong met een afstand van 12,28 meter. Ook de andere atleten van Scopias Atletiek Venlo schitterden op hun onderdelen.