Succes voor Henk Vossen in de Vechtdal Rally

Foto: ©Rallypicture.nl

Met een negende plaats in de Vechtdal Rally heeft de Limburgse rallycoureur goede zaken gedaan in de strijd om het Open Nederlands Rallykampioenschap. Hij neemt na de tweede ronde de derde plaats in de tussenstand in.

De Vechtdal Rally is een korte maar intensieve wedstrijd. Op zaterdagochtend hebben de equipes de tijd om de drie verschillende klassementsproeven te verkennen. Om precies 12.01 uur volgde de start van de wedstrijd met in totaal acht proeven van bij elkaar opgeteld 110 kilometers. Achter de equipe Van Kamperdijk/Muilwijk met startnummer 1 volgde een groot startveld met nog eens 96 rallyequipes, met de Tegelse coureur Henk Vossen als zesde.

Vossen reed dit keer niet met een van zijn vaste navigatoren die allen verhinderd waren, maar met Erik de Wild. “Dat is een zeer goede bijrijder en onze samenwerking verliep dan ook voortreffelijk,” concludeerde Henk Vossen. De routinier had zich een plaats bij de beste tien als doel gesteld en met een negende plaats op het finishpodium werd aan die verwachtingen keurig voldaan. “Maar voor hetzelfde geld waren we zevende of achtste
geworden. De top vijf is een klasse apart met hele snelle jonge rijders maar daarachter zit het heel dicht bij elkaar. Het kleinste oponthoud kan je zomaar een paar plaatsen kosten. Dat gebeurde dit keer op een zogenaamde Rundkurs, waarop verschillende auto’s tegelijk een ronde afleggen. Als je dan net de pech hebt dat vlak voor je een langzamere deelnemer op je smalle klassementsproef wordt losgelaten dan zit je klem en dat kost je dan een serieuze hoeveelheid seconden. Maar ja, ook dat is onderdeel van het spel.”

Het belette Vossen niet om een hele serie mooie tijden op de klokken te zetten. Hij reed steeds tijden rond de achtste of negende stek, met een zesde tijd als uitschieter. Dit is gewoon waar ik thuis hoor. De volgende rally zal het niet anders zijn,” blikt Vossen alweer vooruit. De eerstvolgende wedstrijd van het Open Nederlands Rallykampioenschap is het kroonjuweel van vaderlandse rallysport, de Hellendoorn Rally. Die zal in principe op 18 september in het Twentse en Sallandse land worden verreden. Zeker is dat niet want de kans bestaat dat de veiligheidsregio Twente geen toestemming geeft in verband met de coronapandemie. Die situatie is merkwaardig omdat bij alle rally’s eenzelfde coronaprotocol wordt gehanteerd. De veiligheidsregio IJsselland gaf op basis daarvan dus wel toestemming voor het laten verrijden van de Vechtdal Rally.

Reacties