Hockeyclub Concordia neemt VHC-complex tijdelijk in gebruik

Foto: © Gemeente Venlo.

De Roermondse Hockeyclub Concordia heeft sinds vorige week twee velden en het clubhuis op het voormalige VHC-complex tijdelijk in gebruik genomen. RHC Concordia zocht een alternatief, omdat hun velden onder water gelopen zijn tijdens de watersnood van een aantal weken geleden.

Het complex op de Herungerberg is in eigendom van de gemeente Venlo en niet meer in gebruik vanwege de recente hockeyfusie tussen de drie clubs in de gemeente.

De gemeente kreeg het verzoek van RHC Concordia binnen via de nieuwe Venlose fusieclub Delta Venlo. “Goed dat we de hockeyclub uit Roermond in deze uitzonderlijke situatie snel hebben kunnen faciliteren met deze noodoplossing,” zegt sportwethouder Alexander Vervoort. “In het belang van al die sporters steken we uiteraard graag de helpende hand toe. Het VHC-complex was een logisch alternatief, dat snel in gebruik kon worden genomen.”

De selectieteams van RHC Concordia zijn inmiddels gestart met trainingen in Venlo. Later deze maand volgen de overige teams. De jongste jeugd traint op de tennisbanen in Herten. De competitiewedstrijden starten begin september en deze zullen dus ook in Venlo worden gespeeld. In november begint de zaalcompetitie die gewoon in Roermond kan worden afgewerkt. Wanner RHC Concordia weer gebruik kan maken van de eigen hockeyvelden is op dit moment nog onduidelijk.

Reacties