VVV TransferKracht: “Resultaten veel groter dan bemiddeling naar werk”

Foto: © Persfoto VVV-Venlo/Gemeente Venlo.

VVV TransferKracht is een project waarin mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer worden toegeleid naar werk. Het project, een initiatief van de Gemeente Venlo, zes omliggende regiogemeenten, TempoTeam Activeerkracht, VVV-Venlo én de VVV Foundation, is een groot succes. 

De resultaten mogen er wezen. Dat vindt ook wethouder Alexander Vervoort (Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Sport): “Transferkracht laat maar weer eens zien dat als mensen weer in zichzelf en hun mogelijkheden durven te geloven, er heel veel mogelijk is. Mooie resultaten, zeker in een periode waarin de coronacrisis de bovenhand had.”

Maar de kwalitatieve resultaten gaan nog veel verder, benadrukt MVO Manager Stijn Vullings in een interview voor het vakblad van de ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen). “Werk is niet per se het hoogste doel. Voor deelnemers die deze stap nog niet zetten, is de activering soms een veel groter resultaat.”

“Mensen die voor de coronacrisis al langdurig in de bijstand zaten, hebben vaak meer nodig dan alleen wat extra begeleiding richting werk,” zegt beleidsadviseur Gert Franssen van de gemeente Venlo. “Het begint met mogelijkheden zien en daarop activeren. Vaak is dat een belangrijke eerste stap naar meer maatschappelijke deelname of zelfs uit een sociaal isolement komen. Sommige van deze mensen kunnen daarbij ook al de stap naar werk zetten.”

“‘Mijn leven heeft weer zin’, zei een deelneemster pas. Dat vind ik prachtig!” zegt Vullings verheugd. “Onze focus ligt allereerst op de betekenis voor deelnemers. De kwalitatieve resultaten komen dan vanzelf. Ik ben ervan overtuigd dat we voor alle deelnemers ook echt iets betekenen en samen het verschil maken.”

Lees hier het hele interview. Benieuwd naar het project? Neem voor meer informatie contact op met de VVV Foundation ([email protected]).

Reacties