Tsjechische keeper Zima naar VVV-Venlo

Foto: © Lukas Zima - VVV-Venlo.

VVV-Venlo heeft met ingang van het nieuwe seizoen de beschikking over de Tsjechische keeper Lukáš Zima. De 27-jarige, in het Tsjechische Hradec Kralove geboren Tsjech, komt over van het Italiaanse Genoa CFC. De 1,96 meter lange Zima tekent een contract van twee jaar.

Voordat de keeper naar Italië vertrok in juli 2011, doorliep hij de jeugdopleiding van Slavia Praag. In Genoa sloot Zima in 2013 aan bij de eerste selectie, waarna hij aan diverse Italiaanse Serie B en C-clubs werd uitgeleend. Op zijn conduitestaat prijken dan ook clubs als Reggiana, Unione Venezia, Mantova, Perugia en AS Livorno. Zima was in zijn jeugdjaren Tsjechisch jeugdinternational. Hij speelde in totaal 48 jeugdinterlands verdeeld over Tsjechië O16 tot en met O21.

Nu maakt Zima de stap van Italië naar De Koel. De keeper daarover: “Ik ken VVV-Venlo als Eredivisieclub en heb afgelopen seizoen veel van de club voorbij zien komen in het nieuws, ook vanwege de prestaties van Georgios Giakoumakis. Toen Stan Valckx bij me informeerde, was ik eerst wel verbaasd. Maar tijdens de gesprekken kreeg ik een goed gevoel bij de club. Ik kijk er naar uit om deze kans aan te grijpen om me in de Nederlandse competitie te onderscheiden.”

Technisch Manager Stan Valckx over de Tsjechische keeper: ”Lukáš hadden we al langer op de radar staan. Hij is een keeper die aan ons profiel voldoet: groot, technisch onderlegd en iemand die op de doellijn zijn mannetje staat. Met zijn 27 jaar is hij nog relatief jong, maar hij heeft wel een enorme rugzak met ervaring bij zich.”

Bron: http://www.vvv-venlo.nl/

Cookieinstellingen