Gifbeker moet leeg VVV- FC Emmen

Foto: Venlo.Nieuws - VVV

Zondagmiddag 16 mei ( 14.30 uur) staat de allerlaatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Waar iedereen tot voor kort deze wedstrijd nog beschouwde als dé finalewedstrijd van het seizoen, resteert nu enkel de gifbeker… Na de degradatie, afgelopen donderdag op Hemelvaart, resteert er voor de Venlonaren nog de hele pijnlijke wedstrijd tegen de ploeg uit Drenthe die nog wél strijd om rechtstreekse handhaving.

Feit was dat de geelzwarten in Amsterdam degradeerden, maar het was natuurlijk niet zo dat de wedstrijd tegen de landskampioen de ploeg de das omdeed. De negatieve reeks ( 1 punt uit 14 wedstrijden) leidde uiteindelijk tot de degradatie. Die veertiende wedstrijd werd het pleit echter beslecht. Het duel tegen de landskampioen afgelopen donderdag 13 mei liep voor VVV namelijk uit op een puntloze terugreis richting Venlo. De thuisploeg kwam al vroeg op voorsprong dankzij een goal van Rensch in de 10e minuut. VVV loerde hier en daar op een uitbraak, maar tot echte doelkansen voor VVV kwam het niet. Met een 1-0 achterstand begonnen de geelzwarten aan de tweede helft. De Amsterdammers kwamen gretig uit de kleedkamer. Wellicht iets te gretig, want invaller Taylor kon na zo’n tien minuten weer terug de kleedkamer in met een rode kaart. Ondanks dat Ajax met tien man verder moest scoorde Haller kort daarna al de 2-0. In de 76ste minuut wist Georgios Giakoumakis alweer zijn 26stedoelpunt van het seizoen en tevens de aansluitingstreffer in deze wedstrijd te maken. Helaas werd de hoop op iets van een resultaat al snel de kop ingedrukt door Kudus. Hij schoot drie minuten later al de 3-1 binnen en bepaalde daarmee ook de eindstand.

Het betekende dat de resultaten op de andere velden de doorsla g konden geven. En dat gebeurde ook. Het meest gitzwarte scenario kwam uit voor de Venlonaren. Emmen was in eigen huis te sterk voor Heerenveen en concurrent Willem II won gemakkelijk van hekkensluiter ADO Den Haag. Degradatie, na vier jaar Eredivisie, was een feit. Trainer Jos Luhukay is kort maar krachtig: “Een zeer teleurstellend gevoel. Ik heb het persoonlijk nog niet verwerkt. Dat heeft écht wel tijd nodig.” Om daar snel aan toe te voegen: “Maar volgend seizoen ben ik er weer bij. Ik moet zeggen; de steun die ik de laatste 8 weken gekregen heb. Van onze supporters en sponsoren… Ik zou heel graag wat voor hen terug willen doen. Ik wil ze dan ook ontzettend bedanken voor de steun naar de club, naar m’n team en mijn spelers en naar mij persoonlijk. We zullen er alles aan gaan doen om hen volgend seizoen een succesvol seizoen voor te schotelen en gezamenlijk proberen er een fantastisch jaar van te maken!”

Over de, voorlopig, laatste Eredivisiewedstrijd van VVV-Venlo zegt hij: “Nu moeten we nog dat laatste vizier richten op FC Emmen voor zondag. Dat voelt écht niet lekker. Nee, we hadden gehoopt dat dat onze finale zou worden. Helaas is dat door resultaten van gister niet meer het geval.”

Voor tegenstander Emmen is de wedstrijd van zondag wél nog ontzettend belangrijk. Zij strijden samen met Willem II om de vijftiende plaats, wat direct lijfsbehoud zou betekenen. De ploeg van trainer Dick Lukkien zou in dat geval de ultieme Houdini-act opvoeren. Waar de ploeg op 20 februari 2021 met in totaal 6 punten, troosteloos onderaan in de Eredivisie, begon aan de thuiswedstrijd tegen PEC en daar de eerste overwinning van het seizoen liet aantekenen, daar staat de ploeg van Lukkien nu op een 16e plek met 27 punten uit 33 wedstrijden. Een ongelofelijke inhaalrace die ertoe heeft geleid dat ADO Den Haag en VVV het kind van de rekening werden. FC Emmen hoopt nu die inhaalrace de bekroning te geven die leidt tot verlenging van het verblijf van de rood-witten in de Eredivisie.

De wedstrijd tussen VVV-Venlo en FC Emmen staat zondagmiddag onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie. De wedstrijd is alleen online te bekijken via ESPN Watch en live te volgen via het radioverslag van L1 Radio en Omroep Venlo. Ook is de wedstrijd te volgen via het live Twitterverslag op het Twitterkanaal van VVV-Venlo

© Dit is een artikel van VVV-Venlo.

Reacties