VVV-Venlo contracteert Zweedse verdediger Da Graca

Foto: © VVV-Venlo.

VVV-Venlo heeft overeenstemming bereikt met IFK Göteborg over de transfer van verdediger Kristopher Da Graca. Hij tekent een contract voor 2,5 seizoen in Venlo, met een optie voor één extra seizoen. De 22-jarige Zweedse centrale verdediger, die ook als rechtsachter uit de voeten kan, lag in Göteborg nog tot december 2021 onder contract.

De 1.88 meter lange centrale verdediger, die ook over de Kaapverdische nationaliteit beschikt, werd gevormd in de jeugdopleiding van Arsenal. Da Graca heeft één selectie voor de nationale ploeg achter zijn naam staan. Hij maakte in januari 2020 zijn debuut in het blauw-geel van zijn land tijdens een oefeninterland tegen Kosovo.

Kristopher Da Graca over zijn transfer naar VVV-Venlo: “Ik ben blij met de mogelijkheid om voor VVV-Venlo uit te mogen komen in de Nederlandse Eredivisie. Het is een volgende stap voor mij. Ik zie het dan ook als een mogelijkheid om mezelf verder door te ontwikkelen en te investeren in mijn toekomst.”

Stan Valckx, Technisch Manager over Da Graca: “Met Kristopher voegen we een verdediger toe aan onze selectie die zowel centraal in de verdediging als op de rechtsbackpositie uit te voeten kan. Daarmee creëren we weer extra opties in onze laatste linie. Kristopher is een dynamische verdediger die lengte en kopkracht in huis heeft, maar ook over snelheid en specifieke verdedigende kwaliteiten beschikt.”

© VVV-Venlo.

Reacties