Urban Dance Studio van Aletta Smit en Ballet & Dancestudio Dorris Titulaer weer open

Foto: foto met links Dorris Titulaer en rechts Aletta Smit –

Dorris Titulaer en Aletta Smit, beiden eigenaar van een dansschool in Venlo, zijn opgelucht: Waar we al weken op hoopten wordt werkelijkheid, we gaan 1 juli weer helemaal open, er mag weer binnen worden gedanst!

Aletta en Dorris zitten samen op een terrasje aan een heerlijk kopje koffie. “De afgelopen maanden voelden echt als overleven” aldus Dorris. “Van het ene op het andere moment moest de dansschool dicht. Alles stond stil en was stil. Geen kinderstemmetjes en geen muziek. Dat is voor ons als dansdocent echt abnormaal.”

Vanaf 25 mei zijn beide dansscholen met buitenlessen begonnen. Aletta vertelt enthousiast “Gelukkig hebben wij prachtig weer gehad tijdens de afgelopen weken. Het was best spannend en ‘anders’ om buiten te dansen, maar de dansers en wijzelf hebben echt genoten. We kunnen echter buiten maar een kwart van de reguliere lessen geven, ook om ervoor te zorgen dat de buren niet te veel overlast hiervan ondervinden. Woensdag gaan we in onze dansscholen in elk geval onder veilige omstandigheden weer aan de slag.”

Is alles dan weer normaal?
In het Basisprotocol Dans is rekening gehouden met alle nieuwe richtlijnen van de overheid, zodat er corona-proof gedanst kan worden. Aletta illustreert de nieuwe regels: “In principe hoeven wij in de danszalen geen 1,5 meter afstand te hanteren, maar er is genoeg plaats zodat iedereen toch met 1,5 meter afstand voor de spiegels weer lekker kan dansen. Ook met betrekking tot de andere maatregelen, zoals hygiëne, zijn we goed voorbereid.”

Summer Dance Classes
Na de zomerstop begint het nieuwe seizoen, maar ook tijdens de zomervakantie zijn beide dansscholen geopend voor reguliere lessen of voor speciale workshops. Ook nieuwe leden kunnen zich hiervoor ook aanmelden. Alle informatie is de vinden op de website van de betreffende dansschool; www.urbandancestudio.nl of www.balletendancestudiodorristitulaer.nl.

Reacties