Gratis sportactiviteiten voor kinderen in de zomervakantie

Foto: © Gemeente Venlo.

Venlo.fit, onderdeel van de gemeente Venlo, organiseert van 13 tot en met 17 juli en 17 tot en met 21 augustus gratis sportactiviteiten voor kinderen tot en met 12 jaar uit de gemeente Venlo.

Deze beweegmomenten vinden plaats door heel de gemeente in verschillende leeftijdscategorieën. Inschrijven kan via www.venlo.fit.

In april en mei konden kinderen al sporten met Venlo.fit nadat het kabinet de corona-maatregelen versoepelden. Met succes, in totaal waren er meer dan 1900 aanmeldingen en werd er volop gesport op diverse locaties in de gemeente Venlo.

Gratis activiteiten voor kinderen uit de gemeente Venlo
Venlo.fit organiseert deze zomervakantie diverse beweegmomenten voor kinderen van 4 t/m 7 jaar en 8 t/m 12 jaar. Tijdens deze beweegmomenten doen ze respectievelijk een uur of anderhalf uur verschillende sport- en spelactiviteiten in groepjes van maximaal tien kinderen in de buitenlucht. De kinderen worden aangestuurd door ervaren en professionele begeleiders.

Maatregelen
Tijdens deze activiteiten worden de huidige maatregelen in acht genomen. Zo ligt onder andere de limiet per locatie op dertig kinderen, opgedeeld in groepjes van tien kinderen. Alleen buiten mag gesport worden. De kinderen kleden zich thuis om en er wordt niet gedoucht op de locatie. Ouders mogen niet mee het terrein op en mogen kinderen alleen bij de ingang afzetten en ophalen. Ook worden de materialen die de kinderen gebruiken na elke activiteit gedesinfecteerd. Alle richtlijnen voor deelname staan gemeld bij de inschrijving.

Locaties door de hele gemeente
De activiteiten vinden in Venlo plaats Sportpark Vrijenbroek en Sportpark Merelweg. In Blerick kunnen de kinderen terecht bij Buitenbad Groot Venlo. Overige plekken waar de kinderen kunnen sporten zijn Sportpark DEV (Arcen), Sportpark SV Velden (Velden), Sportpark Bakenbos en Paardenplak (Tegelen) en Sportpark Belfeldia (Belfeld).

Ouders kunnen hun kinderen aanmelden via www.venlo.fit. Hier staan alle locaties, data, tijden en richtlijnen vermeld. De beweegactiviteiten zijn geheel kosteloos.

Reacties