Buiten sporten kan weer, voorbereidingen voor zwemmen vragen meer tijd

Foto: Pixabay.

Afgelopen woensdag tijdens de persconferentie werd bekend dat buiten sporten, met in acht neming van de maatregelen, voor iedereen weer is toegestaan vanaf 11 mei. 

De eerste openstelling van buitensportvoorzieningen voor de jeugd tot 18 jaar is al succesvol verlopen en alle verenigingen werken uitstekend samen. Nu iedereen weer buiten mag sporten, kunnen ook andere verenigingen, die normaal gesproken geen gebruik maken van de velden, plekken en tijdstippen reserveren. Vragen hierover en aanvragen kunnen gedaan worden via [email protected]

Werkwijze
Voorlopig blijft de werkwijze onveranderd. Gemeente Venlo heeft de regie in de verdeling van de velden, buitenlocaties en de tijden. Er mag alleen gesport worden op de velden als deze zijn gereserveerd door de betreffende vereniging(en). Meer informatie over de richtlijnen en werkwijze zijn terug te vinden via www.venlo.fit. Overige informatie over corona is terug te vinden via www.venlo.nl/corona.

Zwemmen
Zwembad Wisselslag en de overige zwembaden in gemeente Venlo blijven nog gesloten. Voor het openen van deze sportfaciliteiten zijn de voorbereidingen gestart, maar om de veiligheid en gezondheid goed te kunnen waarborgen, is een langere voorbereidingstijd noodzakelijk. Ook moet de huidige noodverordening aangepast worden op basis van de nieuwe richtlijnen. Hier vindt momenteel nog regionaal overleg plaats en deze aangepaste verordening dient nog definitief vastgesteld te worden. In de loop van volgende week wordt duidelijk aan welke voorwaarden de zwembaden moeten voldoen om te kunnen openen voor publiek. Het streven is dat de zwembaden vanaf 18 mei weer hun deuren kunnen openen voor publiek.

Reacties