Jeroen Vaessen en Bart Bos organiseren ‘De Witte Kenianen’ loop

Foto: © Privefoto Jos Bos.

Volgende week zaterdag op 16 mei is het zover! De eerste editie van de Witte Kenianen loop. Ondanks de corona crisis worden er creatieve manieren gevonden om hardloopwedstrijden door te laten gaan ook door de zogenoemde ‘Witte Kenianen’. Jeroen Vaessen en Bart Bos zijn twee neven van elkaar en lopen al een aantal jaren iedere week het nodig aantal kilometers.

Als grapje werd er enige tijd geleden een Facebookpagina opgericht onder de naam De Witte Kenianen waarop mensen de hardloopactiviteiten van de twee neven kunnen volgen. Inmiddels telt de pagina 132 leden en is er een race georganiseerd.

Het is de bedoeling dat mensen in hun eigen wijk of buurt gaan hardlopen of bewegen en zo door middel van straatnamen het woord Witte Kenianen bij elkaar verzamelen. Op deze manier willen de twee lopers andere motiveren en aansporen om meer te gaan bewegen.

Hoe werkt de Witte Kenianen loop
De lopers gaan door middel van straatnamen zo snel mogelijk de woorden Witte Kenianen bij elkaar verzamelen. Je mag dus in je eigen buurt gaan hardlopen en de afstand bepaal je zelf. Hoe gaat het in z’n werk? Om 14:00 uur start de race. Je gaat hardlopend zo snel mogelijk dus alle letters bij elkaar verzamelen, je mag iedere straatnaam maar 1x gebruiken voor een letter. Heb ik dus bijvoorbeeld de straatnaam Witherenstraat, dan kan ik hieruit de letter W halen voor de eerste letter van het woord Witte. Zo is het dus de bedoeling om foto’s te maken bij 13 straatnamen omdat Witte Kenianen uit 13 letters bestaat. Er worden punten gegeven voor wie dit als snelste doet, maar ook voor wie de langste afstand loopt en de meest creatieve foto’s upload. Voor de winnaars wordt er een leuke prijs uitgereikt. Let op je mag in duo’s of trio’s lopen om het gezelliger te maken maar je mag ook wandelend dit doen.

Opgeven en meer informatie
Wil jij je opgeven, print dan het startnummer uit en geef je op via hun Facebookpagina De Witte Kenianen loop. 

Reacties