Gratis sportactiviteiten voor kinderen uit de gemeente Venlo

Foto: © VenloFit.

Venlo.fit organiseert van donderdag 30 april tot en met vrijdag 8 mei kosteloze activiteiten voor kinderen uit de gemeente Venlo. Deze beweegmomenten vinden plaats door heel de gemeente in verschillende leeftijdscategorie√ęn.

De afgelopen weken konden kinderen niet in groepsverband sporten. Daarnaast hebben ze door de sluiting van de scholen ook geen reguliere gymles gekregen. Vanaf 29 april worden de corona-maatregelen versoepeld en zijn kinderen weer vrij om onder voorwaarden samen te bewegen.

Activiteiten voor kinderen
Venlo.fit organiseert daarom diverse beweegmomenten voor kinderen van 4 t/m 7 jaar en 8 t/m 12 jaar. Tijdens deze beweegmomenten doen ze een uur of anderhalf uur verschillende sport- en spelactiviteiten in groepjes van maximaal tien kinderen in de buitenlucht. De kinderen worden aangestuurd door ervaren en professionele begeleiders. Inschrijven kan via www.venlo.fit.

Maatregelen
Tijdens deze activiteiten worden de huidige maatregelen streng in acht genomen. Zo ligt onder andere de limiet per locatie op veertig kinderen, opgedeeld in groepjes van tien kinderen. Er mag alleen buiten gesport worden. De kinderen kleden zich thuis om en er wordt niet gedoucht op de locatie. Ouders mogen niet mee het terrein op en mogen kinderen alleen bij de ingang afzetten en ophalen. Ook worden de materialen die de kinderen gebruiken na elke activiteit gedesinfecteerd. Alle richtlijnen voor deelname staan gemeld bij de inschrijving.

Locaties door de hele gemeente
De activiteiten vinden in Venlo plaats bij Sportieve omgeving Herungerberg (Venlo-Oost), Sportpark Vrijenbroek ( Venlo-Zuid) en Stadion de Koel. In Blerick kunnen de kinderen terecht bij Buitenbad Groot Venlo en Trapveldje Meidoornstraat. Overige plekken waar de kinderen kunnen sporten zijn Sportpark DEV (Arcen), Sportpark DSO (Lomm), Sportpark SV Velden (Velden), Sportpark Bakenbos (Tegelen) en Sportpark Belfeldia (Belfeld).

Meer activiteiten na de meivakantie
Ook als de scholen weer starten wil Venlo.fit doorgaan met het aanbieden van beweegactiviteiten. Er wordt met scholen bekeken hoe de activiteiten worden vormgegeven (of bijvoorbeeld gymlessen wel of niet doorgaan). Met de activiteiten kunnen kinderen evengoed samen sporten.

Ouders kunnen hun kinderen aanmelden via www.venlo.fit. Hier staan alle locaties, data, tijden en richtlijnen vermeld.

Reacties