VVV: Competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer hervat

Foto: De Koel - © VVV-Venlo.

Update: maatregelen uitgebreid tot minimaal 28 april. Het Coronavirus heeft Nederland in zijn greep. Het Covid-19 dossier binnen het voetbal gaat weer de volgende fase in.

Dinsdagavond 31 maart werden de maatregelen wederom uitgebreid. Nu tot en met minimaal 28 april. Daarnaast werd duidelijk dat wedstrijden in het betaalde voetbal zonder publiek alsnog óók vallen onder de evenementenregeling die tot 1 juni van kracht is. Voor het betaald voetbal betekent dit dat de competities niet binnen afzienbare termijn uitgespeeld kunnen worden.

Vanzelfsprekend is dit organisatorisch en sportief een zeer vervelend bericht, maar de gezondheid en veiligheid van personen staat bovenaan. Mede in het licht van de recente ontwikkelingen in Nederland en wereldwijd, is het besluit vanuit het kabinet begrijpelijk.

Gevolgen voor VVV-Venlo

  • De selectie van VVV-Venlo zal tot en met 28 april niet collectief trainen
  • Covebo Stadion – De Koel – blijft minimaal tot die tijd gesloten
  • Dat betekent ook dat al het overig personeel zoveel als mogelijk thuis werkt
  • De fysieke Fanshop zal gesloten zal blijven tot die tijd
  • VVV-Venlo én de VVV Foundation lassen daarnaast tevens alle activiteiten en evenementen tot en met maandag 28 april af.

Voor de jeugdelftallen van VVV-Venlo lijkt het dat de competitie erop zit. Met het oog op de dinsdag door het kabinet aangekondigde maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de KNVB na beraad namelijk besloten dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer worden hervat. Dat geldt voor de mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveaus en in heel Nederland.

Volg via de communicatiekanalen van VVV-Venlo het laatste nieuws over de Coronamaatregelen.

Pers en media kunnen contact opnemen met persvoorlichter Stijn Vullings ( [email protected] óf 06-22942527 ).

Statement KNVB

De KNVB kwam dinsdagavond 31 maart tevens met een statement. Lees dat statement hier.

Verder volgt VVV-Venlo de adviezen van het RIVM, de GGD, de Veiligheidsregio en de Gemeente Venlo. Mochten er op basis van deze adviezen maatregelen worden genomen, dan zal VVV-Venlo deze opvolgen.

Als er nieuwe ontwikkelingen zijn, melden we dit uiteraard via onze clubkanalen.

Bron: http://www.vvv-venlo.nl/