VVV-Venlo vol vertrouwen naar derby

Foto: © Trainer Hans de Koning - Via VVV-Venlo.

Met 12 punten uit zes wedstrijden, drie overwinningen en drie gelijke spelen, manifesteert VVV-Venlo zich als één van de best presterende Eredivisieploegen in het jaar 2020. Nog niet verloren. Dat wil de ploeg van trainer Hans de Koning graag zo houden. En al helemaal in ‘De Strijd om Limburg’: de derby tegen Fortuna Sittard. Zaterdag 29 februari wordt om 19.45 uur afgetrapt in Covebo Stadion – De Koel -. VVV-Venlo staat vol vertrouwen aan de aftrap.

Een enthousiaste Hans de Koning vertelt: “We leven met een goed gevoel naar die derby toe ja. De punten die we vorige week meegenomen hebben uit Groningen waren lekker. We zijn nog steeds ongeslagen in 2020. En dat willen we graag zo houden!” Toch zal het geen sinecure zijn om in ‘De Strijd om Limburg’ die ongeslagen status te behouden. “Nee, het zal wel een aardige pot worden, want Fortuna zal het fysieke spel erin gaan gooien. Daar moeten we ons tegen wapenen.”

De winnaar van de derby is na zaterdagavond sowieso weer voor minimaal een week de beste Limburgse Eredivisieclub. De Koning: “Dat staat buiten kijf: wij willen uiteraard heel graag winnen. Verlies betekent een plek zakken. Winst zou heel lekker zijn. Dat betekent dat je een gat naar Fortuna slaat van zes punten. En dan heb je afstand.” De oefenmeester was zelf een aantal jaren werkzaam in het Sittardse. Of voor hem de Limburgse derby specialer is dan andere wedstrijden? “Ik heb er een paar jaar mogen werken met veel plezier. Het was een mooie leerschool met alle ups-and-downs van dien. Maar mensen die er destijds werkten, zijn er bijna allemaal niet meer werkzaam. Voor mij is deze wedstrijd dan ook nét zo belangrijk als alle andere die nog gaan volgen.”

In de VVV-selectie ziet Hans de Koning Roel Janssen weer terugkeren van een schorsing. Of hij meteen weer in de basis gaat starten tegen zijn oude club is de vraag. Roy Gelmi, die in de ploeg kwam dankzij de schorsing van Janssen, speelde in Groningen een prima pot in het centrum van de verdediging, net als Christian Kum op de linksbackpositie. “We hebben de luxe om keuzes te kunnen maken nu!”, lacht De Koning. “Alleen Peter van Ooijen moeten we missen, net als Aaron Bastiaans. Beide revalideren met de fysio op het veld. Dus ook die jongens hopen we weer snel terug te zien.”

Tegenstander Fortuna Sittard kwam iets minder goed uit de startblokken na Nieuwjaar. De ploeg van trainer Sjors Ultee won wel van sc Heerenveen en speelde gelijk tegen Sparta en FC Emmen, maar het verloor ook van Heracles, Vitesse en Feyenoord. Dat betekent dat de voorsprong die de club in de winterstop had op de provinciegenoot, als sneeuw voor de zon is verdwenen en is verworden tot een achterstand van drie punten. In Sittard onderkennen ze het belang van de derby dan ook maar al te goed.

Fortuna moet Kevin Hofland aanstaande zaterdag op de bank missen als assistent-trainer. De rechterhand van Sjors Ultee mist de Limburgse Eredivisie-confrontatie, doordat hij al vier keer een gele kaart kreeg van een scheidsrechter. Hofland mag tijdens het duel tegen VVV volgens de KNVB-regels ‘geen functie uitoefenen’. De voormalig verdediger zal op de tribune in De Koel moeten plaatsnemen.
Het arbitrale trio zaterdag in Venlo staat onder leiding van scheidsrechter Makkelie. Hij krijgt langs de lijn assistentie van de heren Diks en Steegstra.

Bron: http://www.vvv-venlo.nl/