Nieuwe spits voor VVV-Venlo

Foto: © Via VVV-Venlo.

Met de komst van spits Oussama Darfalou ( 26 ) slaat VVV-Venlo toe in de winterstop.

De Algerijn Darfalou is afkomstig van Vitesse en wordt tot aan het einde van het seizoen gehuurd van de Arnhemse club. In Venlo zal hij, samen met zijn collega spitsen, moeten gaan zorgen voor doelpunten in de strijd om handhaving in de Eredivisie.

Darfalou speelde in Algerije voor RC Arbaâ. In het seizoen 14|15 kwam de aanvaller tot twaalf competitiegoals en na één jaar afwezigheid haalde USM Alger, waar hij in de jeugd actief was, hem terug. In zijn derde seizoen bij die club ( 17|18 ) kwam hij uiteindelijk tot achttien doelpunten, goed voor de titel ‘Topscorer van de Ligue 1’. In juni 2018 tekende hij een vierjarig contract bij Vitesse.

VVV-Venlo is nog wel in afwachting van de tewerkstellingsvergunning die de Algerijn moet verkrijgen voordat hij in Venlo aan de slag mag gaan. De club verwacht daar begin volgende week groen licht voor te krijgen. Darfalou zal dan zo snel mogelijk terugkeren vanuit het trainingskamp van Vitesse in Portugal.

Technisch Manager Stan Valckx: “Feit is dat we op dit moment de minst scorende ploeg in de Eredivisie zijn. Met de komst van Oussama Darfalou hebben we voorin extra mogelijkheden om doelpunten te gaan maken. Oussama is een snelle, sterke, doelgerichte spits. Hij heeft een actie in huis en is gebrand om zichzelf in Venlo te bewijzen. We zijn verheugd dat we hem aan de selectie kunnen toevoegen.”

Bron: http://www.vvv-venlo.nl/