Genomineerden Venlo.fit Sportgala bekend

Foto: Sport Gala.

Op donderdag 19 december keert het Venlo.fit Sportgala terug in De Maaspoort. Het thema is ‘de avond van de lach’. Afgelopen vrijdag zijn de genomineerden in zes categorieën bekend gemaakt.

De genomineerden strijden donderdag 19 december om de felbegeerde titel. Per categorie zijn er drie nominaties. In totaal zijn er zes categorieën: sportman, sportvrouw, talent, sportploeg, sporter met beperking en breedtesport. Het publiek kan tot en met zaterdag 14 december stemmen op hun favorieten. Dit kan via de website www.venlo.fit.

Sportman
In de categorie sportman maken Henk Vossen, Max Warmerdam en Randy Kerstjens kans op de titel. Henk Vossen is onder meer vice kampioen NK rally en winnaar Nederlands kampioenschap klasse RC2. Schaker Max Warmerdam is Limburgs kampioen en Nederlands kampioen snelschaken voor teams. Trialrijder Randy Kerstjens is Nederlands kampioen trial op het hoogste niveau.

Sportvrouw
De genomineerden in de categorie sportvrouw zijn Candy Jacobs, Manon Smeets en Lynn Wilms. De Tegelse skatester Candy Jacobs werd vierde op het WK en won brons op de Dew Tour. Ze hoopt komend jaar mee te doen met de Olympische Spelen. Ook Manon Smeets jaagt deze droom na. Zij werd derde op het EK luchtgeweerschieten in Hongarije. Voetbalster Lynn Wilms werd afgelopen seizoen kampioen met FC Twente, haalde de halve finale van het EK met Oranje onder de 19 en maakte haar debuut in het grote Oranje Vrouwen.

Sportploeg
In de categorie sportploeg strijden drie teams voor de prijs. Dames 1 Cabooter Handbal Venlo is als vierde geëindigd in de competitie en bereikte voor het eerst in de historie van de club de bekerfinale. BVC Holyoke werd dit jaar voor de zesde keer op rij kampioen in de eredivisie zitvolleybal. De Schutters Grensstreek won meerdere gouden medailles op de Nederlandse Kampioenschappen en plaatse een nieuw record.

Sporttalent
In de categorie ‘Sporttalent van Venlo’ zijn Dani van Ruiten, Aloha Verdonk en Julie van den Ham genomineerd. Dani van Ruiten werd drie jaar op rij Nederlands Kampioen karten in telkens een hogere leeftijdsklasse. Judoka Aloha Verdonk is Nederlands Kampioen en won vele medailles bij toernooien over de hele wereld.

Sporter met beperking
De drie genomineerden in de categorie sporter met beperking zijn Loek Hendrix, Sjuul Walboomers en TTC Asterix. Zitvolleyballer Loek Hendrix is al jaar op rij landskampioen. Rolstoeldanser Sjuul Walboomers is ook meervoudig landskampioen en danst tijdens de concerten van André Rieu. Daarnaast is TTC Asterix genomineerd als vereniging. Zij verzorgen al 40 jaar tafeltennis voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke of visuele beperking.

Breedtesport

Playmakers SC Irene, VET – G-voetbal en Stichting Urban Sports strijden om de Breedtesportprijs van Venlo.

Tijdens het Venlo.fit Sportgala op 19 december worden de winnaars bekend gemaakt en wordt ook de Waarderingsprijs uitgereikt. Daarvoor zijn geen genomineerden, de jury heeft zelf bepaald wie deze prijs wint.

Reacties