Wedstrijd met maatschappelijk tintje

Foto: Wedstrijd met maatschappelijk tintje - © VVV Venlo.

VVV-Venlo – PEC Zwolle: Maatschappelijke Themawedstrijd

Het is niets nieuws, maar het mag wél benoemd worden: VVV-Venlo is maatschappelijk betrokken. De club realiseert zich namelijk maar al te goed, dat het een belangrijke én bevoorrechte positie inneemt in de maatschappij. De kracht van het logo, de ‘WOW-omgeving’ van Stadion de Koel, de voorbeeldfunctie van de spelers als rolmodel, het landelijke bereik van het platform dat de club biedt en het enorme netwerk dat de club bezit. Allemaal unieke en tot de verbeelding sprekende eigenschappen van de club uit Venlo.

VIA VVV, sinds 2010 de maatschappelijke stichting van de club, wordt als kartrekker én vliegwiel op maatschappelijk vlak gesterkt door deze unieke eigenschappen en zet deze in om hét verschil mee te maken. Dit met als doel het creëren van bewustwording én het uiteindelijk bewerkstelligen van gedragsverandering op het gebied van gezonde leefstijl, participatie en persoonlijke ontwikkeling. Dat uit zich al jaren in diverse succesvolle maatschappelijke projecten en initiatieven, die worden georganiseerd in samenwerking met verschillende projectpartners.

Van jong tot oud…
De projecten die de stichting organiseert zijn voor jong tot oud. Van de Peutertour, een geweldige activiteit voor peuters in de leeftijdscategorie 2-4 jaar met het oog op een ‘gezonde leefstijl’, tot de OldStars, waar beweging en gezelligheid voorop staan. En dat zijn nog maar twee van de vele projecten die stichting organiseert.

Hét verschil maken voor mensen uit verschillende doelgroepen in de regio Noord- en Midden Limburg. Dát is wat VVV-Venlo én haar maatschappelijke stichting samen trachten te bereiken. Om de kracht van het succesvolle één-tweetje met de club nóg meer bij te zetten, krijgt de stichting VIA VVV een nieuwe naam! Zaterdag 14 december, tijdens de Maatschappelijke Themawedstrijd (VVV-Venlo – PEC Zwolle), wordt de nieuwe naam onthuld ten overstaan van samenwerkingspartners en projectdeelnemers.

Voorafgaand aan de wedstrijd vindt er een inspiratiesessie plaats voor alle maatschappelijke partners én projectpartners die op diverse vlakken zijn verbonden aan de stichting. Daarnaast zijn deze avond alle projectdeelnemers uitgenodigd om de wedstrijd te bezoeken. Voorafgaand aan de wedstrijd zullen zij de officiële bekendmaking van de nieuwe stichtingsnaam begeleiden middels een ereronde én een erehaag op het veld. Voorzitter van de stichting, Peter Broekmans, en Algemeen Directeur van VVV-Venlo, Marco Bogers, zullen de officiële onthulling van de nieuwe stichtingsnaam aftrappen.

Op deze wijze zetten VVV-Venlo én haar maatschappelijke stichting opnieuw een grote stap op het gebied van maatschappelijk ondernemen in de regio.

Heeft u interesse in de maatschappelijke stichting van VVV-Venlo óf in één van haar vele projecten? Bijvoorbeeld over deelname of ondersteuning? Heeft u vragen, ideeën óf tips? Neemt u dan contact op met Stijn Vullings, MVO Manager VVV-Venlo via [email protected] of 077 – 351 58 06.

Bron: http://www.vvv-venlo.nl/