Jong VVV-Venlo – Jong FC Eindhoven 8-0

Foto: Jong VVV - ©VVV Venlo.

Na de interlands ging voor Jong VVV-Venlo de competitie weer verder met een wedstrijd in De Koel. Ditmaal was Jong FC Eindhoven de tegenstander in de wedstrijd die om 18.30 uur begon.

Er was vanaf het begin maar een ploeg die het overwicht had in deze wedstrijd: VVV-Venlo. Na 12 minuten was het al raak, toen Johm Yeboah de score wist te openen. Er werd goed druk gezet en daardoor kon de jonge aanvaller de score openen na een pass van Richard Neudecker. Even later werd de score verdubbeld door Kokkinis in een identieke situatie, waardoor de Venlonaren al vroeg op een comfortabele 2-0 voorsprong kwamen.

Na een half uur was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld nadat Aaron Bastiaans de 3-0 in de kruising schoot en Delano van Crooij een penalty sterk uit de hoek wist te houden. Die 3-0 was ook tevens de ruststand en dit had nog wel hoger kunnen uitvallen.

In de tweede helft ging VVV-Venlo verder waar het gebleven en de drift om te scoren leek alleen maar te worden. De 4-0 werd gemaakt na een vlotte combinatie met Neudecker, Bastiaans en als eindstation Yeboah. De Venlonaren kregen een serie aan kansen, maar de 4-0 werd in de periode daarna verdubbeld. Kokkinis, Sinclair (penalty), Bastiaans en Yeboah zorgden voor de 8-0 eindstand. Een zwaar verdiende overwinning en de score had misschien nog wel hoger uit kunnen vallen.

VVV-Venlo had geen kind aan FC Eindhoven en met deze goede overwinning op zak, kunnen de Venlonaren zich gaan voorbereiden voor de volgende wedstrijden. Dan is Jong Fortuna Sittard de tegenstander voor de mannen van Jordy Reneerkens.

Scoreverloop: 12. Yeboah ( 1-0 ), 19. Kokkinis ( 2-0 ), 27. Bastiaans ( 3-0 ), 54. Yeboah ( 4-0 ), 65. Yeboah ( 5-0 ), 75. Sinclair ( 6-0 ), 80. Bastiaans ( 7-0 ), 82. Yeboah ( 8-0 ).
Gele kaarten: Neudecker, Van Crooij
Rode kaarten:
Bijz.:  32. FC Eindhoven mist penalty

Opstelling VVV-Venlo: Van Crooij; Dekker, Van Dijck, Van Bruggen, Scheimann; Kokkinis ( 77. Roemer ), S. Janssen, Neudecker; Yeboah, Bastiaans en Sinclair.

Bron: http://www.vvv-venlo.nl/