Nieuw fiets evenement in Venlo; VenloFietst

Foto: VenloFietst.

Groot Venlo, de provincie Limburg en de Euregio is een jaarlijks terugkerend sportief evenement rijker! Op 25 & 26 april 2020 (zaterdag en zondag vóór Koningsdag) vindt aan de haven en Kop van de Weerd te Venlo de eerste editie plaats van VenloFietst.

Gedurende twee dagen zijn er meerdere fietsroutes waarvoor deelnemers zich vanaf 18 november 2019 online kunnen inschrijven via www.venlofietst.nl VenloFietst staat in het teken van gezamenlijk, gezellig en gezond door het gebruik van de fiets te stimuleren. Een dagje onder de pannen: genieten van natuur, landschap, cultuur, historie en wetenswaardigheden. Er is geen sprake van een tijdscompetitie, maar er zit wel een (vrijblijvend) wedstrijdelement in voor de liefhebbers die daarmee o.a. bijv. een gratis fiets kunnen winnen. VenloVerbindt is het motto waaronder er twee dagen vermaak zal plaatsvinden op het fietsplein aan de haven met kraampjes en (interactieve) stands die inspelen op beweging, gezondheid en fietsveiligheid. Voor de innerlijke mens staat een keur aan verrassingen te wachten.

VenloFietst trapt af met 6 speciale fietsroutes verdeeld over twee dagen: de bedrijven teambuilding rit, de familierit, de studenten & scholierenrit, de tourrit voor gevorderden, de rolstoelfiets-en handfietsrit en voor de nog minder validen de scootmobielrit. Fietszegening! Op zondagmiddag 26 april vindt er op de Kop van de Weerd voor iedereen een fietszegening plaats voor een behouden, gezond en veilig fietsseizoen 2020.

Reacties