VVV steunt Coming Out Dag

Foto: VVV Venlo

De Nederlandse voetbalwereld komt rondom 11 oktober, de Internationale Coming Out Dag, met een gezamenlijk statement om lhbti-acceptatie in het voetbal te bevorderen. 

In speelronde 10, van 18 tot en met 20 oktober, vindt de gezamenlijke actie plaats in het Nederlandse clubvoetbal. Alle aanvoerders in het betaald voetbal dragen, net zoals in de afgelopen twee jaar, tijdens de wedstrijd een speciale regenboogband.

VVV-Venlo familie
”VVV-Venlo is er voor iedereen ongeacht geslacht, afkomst of seksuele voorkeur. Iedereen hoort bij de VVV-Venlo familie en samen met onze maatschappelijke stichting VIA VVV werken wij het gehele jaar door om dit te bewerkstelligen met verschillende mooie en passende projecten”, vertelt algemeen directeur Marco Bogers.

Landelijk statement
Lgbt (in het Nederlands lhbt) is een van oorsprong Engelse afkorting die staat voor lesbian (lesbisch), gay (homoseksueel), bisexual (biseksueel) en transgender. Het gezamenlijke statement voor lhbti-acceptatie in het voetbal is een initiatief van spelersvakbond VVCS en de John Blankenstein Foundation. Dit jaar zijn ook de Eredivisie (ECV), Keuken Kampioen Divisie (CED), Coaches Betaald Voetbal (CBV), de KNVB-scheidsrechters en FOX Sports volledig aangehaakt bij de actie.

#SamenVVV

Bron: http://www.vvv-venlo.nl/