‘Bijzondere Eredivisie’ trapt af in De Koel

Foto: © VVV-Venlo.

Op zondag 22 september wordt in Covebo Stadion – De Koel – afgetrapt in de ‘Bijzondere Eredivisie’. De ‘Bijzondere Eredivisieteams’ van VVV-Venlo, Heracles, Excelsior en De Graafschap maken die dag in De Koel hun opwachting en trappen de Bijzondere Eredivisie af.

Geen kind meer buitenspel!
Veel kinderen hebben te maken met een beperking. Zij staan vaak letterlijk en figuurlijk buitenspel. Terwijl het voor hen juist extra belangrijk is om te sporten. Want sport versterkt je gezondheid, zelfredzaamheid en zelfvertrouwen. En door samen te sporten leer je vriendjes en vriendinnetjes kennen, heel belangrijk voor een groep die bovengemiddeld vaak eenzaam is. Maar de sportparticipatie onder mensen met een beperking is laag. Dat is ook de reden waarom de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind het initiatief heeft genomen voor de Bijzondere Eredivisie.

Wat we willen bereiken?
De Bijzondere Eredivisie moet als competitie een vanzelfsprekende plek krijgen binnen de profclubs van de Eredivisie. Voor deze G-voetballers zal hun grote droom uitkomen om te mogen voetballen voor een Eredivisieclub. Zij worden de rolmodellen voor een grote groep gehandicapte kinderen en jongeren, en brengen ook voor hen de droom dichterbij. Klik hier om de promo van de Bijzondere Eredivisie te bekijken.

Aftrap in Covebo Stadion – De Koel –
Zondag vindt in De Koel een bijzondere moment plaats: de aftrap van de Bijzondere Eredivisie. Onderstaand het programma van deze dag:

Programma
10:30 | Aankomst clubs;
10.45 | Welkomstwoord door Algemeen Directeur Marco Bogers;
11:15 | Warming – up;
11:45 | Spelersopkomst onder muziek;
11:50 | Centrale kick- off in Covebo Stadion – De Koel – m.m.v. Minister van Gehandicaptenzaken, Rick Brink;
12:05 | Wedstrijd 1;
13:20 | Wedstrijd 2;
14:20 | Wedstrijd 3.

Landelijke televisie
De Bijzondere Eredivisie wordt mogelijk gemaakt dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij. De start van de competitie wordt gevolgd in de zesdelige tv-serie FC de Helden, die vanaf 28 november wordt uitgezonden door KRO-NCRV op NPO1.

De Bijzondere Eredivisie heeft ook een eigen YouTube-kanaal, klik hier om dit te bezoeken.
Voor meer informatie over de Bijzondere Eredivisie, klik hier.

Bron: http://www.vvv-venlo.nl/