VVV-Venlo huurt Yeboah van VfL Wolfsburg

Foto: © VVV-Venlo.

John Yeboah wordt door VVV-Venlo aan de selectie toegevoegd. De 19-jarige vleugelaanvaller wordt één seizoen gehuurd van VfL Wolfsburg.

Yeboah, die over Ghanese roots beschikt, doorliep bij de Duitse Bundesligaclub de gehele jeugdopleiding. Tevens maakte hij zijn opwachting voor de Duitse nationale jeugdelftallen ( U16 tot en met U19 ). Aanstaande woensdag en zondag speelt hij met de U20 van Duitsland tegen respectievelijk Tsjechië (in Halle, Du.) en Nederland (in Uden). De in Hamburg geboren aanvaller debuteerde afgelopen seizoen in het eerste elftal van Wolfsburg.

John Yeboah over zijn overstap naar Venlo: “Ik had meteen een goed gevoel bij de club tijdens de gesprekken en ik ben blij dat ik de kans krijg om mijn kwaliteiten te laten zien bij VVV-Venlo in de Eredivisie.”

Technisch Directeur Stan Valckx: “Met John Yeboah hebben we een rappe aanvaller in huis gehaald die de potentie heeft om een grote te worden. Hij beschikt over een individuele actie en heeft de capaciteiten om de achterlijn te halen en een bruikbare voorzet te geven. In Venlo moet hij ervaring opdoen en speelminuten maken. Met het toevoegen van John aan de selectie hebben we in de voorste linie nu verschillende keuzeopties.”

Bron: http://www.vvv-venlo.nl/