Word lid van Scopias G-atletiek!

Foto: G-atletiek bij Scopias Atletiek in Venlo.

Voor mensen met een lichte verstandelijke (of motorische) handicap is het vaak moeilijk om lid te worden van een sportvereniging. Scopias Atletiek in Venlo biedt met G-atletiek uitkomst! Je werkt onder begeleiding in kleine groepjes aan je eigen individuele ontwikkeling tijdens de hardloop- en/of atletiektraining. Vanaf 22 augustus starten de trainingen weer. Je kunt nu vier weken lang gratis meedoen.

Trainingen
G-atletiek is gericht op jongeren vanaf 12 jaar en volwassenen met een lichte verstandelijke of motorische handicap. Scopias biedt wekelijks twee trainingen aan.
Elke dinsdag van 18.30 tot 19.30 uur traint de atletiekgroep. Na een gezamenlijke warming-up wordt een training verzorgd in twee atletiekdisciplines, bijvoorbeeld kogelstoten en sprinten.
Elke donderdag van 18.30 tot 20.00 vindt er een hardlooptraining plaats. Er wordt getraind in kleine groepjes en er zijn veel begeleiders aanwezig. De training is er op gericht om 1 km of een langere afstand (maximaal 10 km) te kunnen hardlopen.
Alle trainingen worden afgesloten met een rustige uitloop, een spel en/of een cooling down. Aansluitend drinken we samen ranja in de kantine en sluiten we de training af.

Gezellig
Gezelligheid staat voorop (zowel tijdens als ná de training), maar iedere sportieveling wordt wel op zijn of haar niveau uitgedaagd. Eén lidmaatschap is al voldoende om aan beide trainingsgroepen deel te nemen. Vanzelfsprekend kun je ook kiezen voor één trainingsgroep. De contributie blijft gelijk. Voor de G-leden organiseert Scopias daarnaast speciale activiteiten, zoals een jaarlijkse barbecue, een gezellige Sinterklaastraining en een uitstapje. Daarnaast kun je vrijwillig deelnemen aan wedstrijdjes.

Doe mee
De trainingen van Scopias G-atletiek starten op donderdag 22 augustus op Sportpark Vrijenbroek (Wittendijkweg 61) in Venlo. De trainers staan klaar om nieuwe leden kennis te laten maken met Scopias G-atletiek. Je kunt nu vier weken vrijblijvend meedoen en zelf ervaren hoe leuk en gezellig sporten met anderen kan zijn. Tijdens de training kunnen begeleiders terecht in onze gezellige kantine.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Henk ten Have ([email protected]) of Karina Ramakers ([email protected]).

Reacties

0