Uitreiking Jan Klaassens Award

Foto: © VVV-Venlo.

De Herman Teeuwen Memorial staat al 16 jaar in het teken van VVV-clubman Herman Teeuwen. Ondanks dat komt er traditiegetrouw rondom deze wedstrijd ook een ander clubicoon voorbij: Jan Klaassens.

Grootste talent
De Jan Klaassens award, sinds 2005 uitgereikt, wordt ontvangen door het grootste talent uit onze jeugdopleiding. De eerste winnaar was Willem Janssen. Andere winnaars waren onder andere Roy Heesen, Evren Korkmaz, Vito van Crooij en huidig selectiespeler Evert Linthorst. Niet alleen de voetbalprestatie tellen mee, maar eveneens ook de schoolprestaties.

Voorafgaand aan de wedstrijd VVV-Venlo –¬†Panathinaikos FC wordt de winnaar van de Jan Klaassens Award 2019 uitgeroepen.

Jan Klaassens
Jan Klaassens speelde maar liefst 8 seizoenen voor onze club, verdeeld over twee periodes. In de tussentijd verdedigde de middenvelder vijf seizoenen de clubkleuren van Feyenoord. Ook speelde hij 57 keer in het Nederlands elftal.

In 1983 stierf Jan Klaassens onverwacht aan een hartaanval. Sinds 2004 staat er voor Covebo Stadion – De Koel – een standbeeld van de in Venlo geboren clubicoon. Sinds 2005 wordt jaarlijks de Jan Klaassens Award uitgereikt.

Bron: http://www.vvv-venlo.nl/